KıbrısManşetSağlık

Res-Bir: PCR denetim uygulaması Pazartesi günü devrede

Alınan yeni kararlar kapsamında Restorancılar Birliği Başkanı Salih Kayım, bu sabah Sağlık Bakanı Dt. Ünal Üstel ile bir araya gelerek toplantı gerçekleştirdiğini GIYNIK’a açıkladı.

Ülkemizde son 3 günde patlayan vaka sayıları nedeniyle yeniden toplantı yapan Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi, daha sıkı tedbirler alarak, uygulanacak yeni kararlar açıkladı.

Üst Komite tarafından belirtilen sektörler arasında yer alan kafe ve restoranlara da kabul edilecekler müşterilerden de artık aşılı olmaları halinde son 7 gün içinde yapılmış PCR veya antijen testi ya da aşısız ise son 72 saat içerisinde yapılmış antijen testi isteneceği yönünde karar alındı.

Alınan yeni kararlar kapsamında Restorancılar Birliği Başkanı (Res-Bir) Salih Kayım, bu sabah Sağlık Bakanı Dt. Ünal Üstel ile bir araya gelerek toplantı gerçekleştirdiğini GIYNIK’a açıkladı.

Kayım, toplantı kapsamında alınan yeni kararların nasıl uygulanacağı ve ne zamandan itibaren uygulanmaya başlayacağı konularının konuşulduğundan söz ederek, yeni kararların Pazartesi günü yürürlüğe gireceğini açıkladı.

“ECZANELERDE DE PCR TESTİ YAPILMALI”

Res-Bir Başkanı Kayım, ülkemizde uygulanacak yeni kararların bir ilk olacağını ancak bu uygulamaların hali hazırda önce İngiltere ve Almanya’da da uygulandığını ifade ederek, vakaların bir anda patlaması sebebiyle önlemlerin de ani geldiğini söyledi.

Hazırlıksız olunduğunu ancak bu durumda yapabilecek başka bir şeyin olmadığını dile getiren Kayım, PCR işlemini kolaylaştırmak adına eczanelerde de PCR testi yapılması gerektiği önerisinde bulundu. Kayım, kendi işletmelerindeki tüm çalışanlarını aşılattığını kaydederek, “Aşılanma şart. Eğer aşılanmazsak bir kapanma daha kapıda görünüyor. Çok az fedakârlık yaparak geleceğimizi kurtarabiliriz” dedi.

QR KOD SİSTEMİ İÇİN MALİYE’DEN 1 MİLYON TL TALEP ETTİ

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin almış olduğu kararların Pazartesi gününden itibaren manuel denetleme sistemiyle yürürlüğe gireceği bilgisini veren Kayım, daha sonra Sağlık Bakanlığı’nın Maliye Bakanlığı’ndan talep ettiği 1 milyon TL sayesinde QR kod sistemine geçileceğini aktardı.

Kayım, işletmelerin QR kod sistemini indireceği ve bu sayede gelecek olan müşterilerin PCR sonuçları ve aşılarının kontrolünün kolaylıkla sağlanabileceğini ifade etti.

Her şeye karşı hemen direnç geliştirmemeliyiz diyen Kayım, kararlın ani alındığını ancak yetkililerin de bunun için düzenleme yaptıklarını belirtti.

Kayım, toplum olarak herkese çok büyük görev düştüğünü vurgulayarak, Maliye Bakanlığı’ndan talep edilen paranın verilmemesi durumunda kendilerinin kampanya başlatarak, tüm işletmeler olarak kendi aralarında bu parayı toplayacaklarını söyledi ve “Hayatta ve ayakta kalabilmemiz için hem sağlık hem de ekonomik açıdan herkesin işbirliği yapması gerek. Didişmeyi bırakalım. Aşı yokken laf ettik şimdi de aşı olmak istemiyoruz. Lütfen bir an önce aşılanalım” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu