KıbrısManşet

RES-BİR: Sektörümüz ‘günah keçisi’ yapılmaya çalışılıyor

Restorancılar Birliği (RES-BİR) yazılı basın açıklaması yaparak, Sağlık Bakanı Ali Pilli’nin isminin kullanılarak bir algı operasyonu yürütüldüğünü ifade etti

Restorancılar Birliği (RES-BİR) yazılı basın açıklaması yaparak, Sağlık Bakanı Ali Pilli’nin isminin kullanılarak bir algı operasyonu yürütüldüğünü ifade etti.

Buna göre ise ülkede restoran, kafe ve meyhanelerde vaka yayılımı olduğunun söylendiğini belirten RES-BİR, “Sağlık Üst Kurulunun son açıkladığı kararlardan sonra, polisimiz, Sağlık Bakanlığı görevlilerimiz ve belediye ekiplerimiz, sektörümüzü sıkıca denetlemektedir” ifadeleri kullanılarak şimdiye kadar herhangi bir kurala uymayan bir yere rastlanmadığını açıkladı.

Tüm sektörlerin iş kaybını, müşteri kaybını göze alarak çaba gösterdiğini aktaran RES-BİR, sorunun bu vakaların kaynağı olduğunu ve esas bu vakaların ülkeye giriş yerlerinin tespit edilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

RES-BİR açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Uzun süre vakasız geçirilen günlerden sonra, esnafın yüzünün biraz olsun gülmeye başladığı, ülke maliyesinin her şeye rağmen vergi gelirlerinde sadece yüzde 2 kaybın olduğu günlerden sonra, bu vakalar ülkemize nerelerden girmiştir?

Esas sorulması gereken soru budur. Bu sorunun cevabı açıkken, sorunun başka yerlerde aramak ve “günah keçisi” yapılmaya çalışan sektörümüz, tüm algı operasyonlarına karşı, devletimiz, sağlık çalışanlarımız ve bizleri denetleyen her kurumla beraber çalışmaya, halkımızın ve çalışanlarımızın hakkını, sağlığını korumaya devam edecektir.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu