KıbrısManşet

Resmen kumara geldiler

Ülkeye Ercan Havalimanı’nın itfaiye kapısından giriş yaptığı açıklanan 13 kişiden 3’ünün uçak mürettebatı olduğu, aralarında 4 Rus uyruklu kadın olduğu ve Merit Royal Premium Otel’de kaldıkları öğrenildi.

Özel uçakla geldiler, “yatırım amaçlı” dediler… Ortada ne özel izin var ne karar ne de test… Dördü Rus kadın 13 kişi, karantina oteli olarak kullanılan otelin farklı bir bölümüne yerleşti… Aralarında büyük kumarcıların da olduğu ekip, hükümeti yerle bir edip gitti…

Merit Royal’de kaldılar…Karantina bölümü olarak kullanılan Premium’da değil… Ortada bir Bakanlar Kurulu kararı yok. Maliye Bakanlığı’na haber verilmediği için gümrük kontrolü yok. Lapta Belediye Başkanı’nın bir daveti, haberi, herhangi bir görüşmesi de yok. Turizm Bakanı otelden, yani karantinadan çıkıldığını söylüyor ama Sağlık Bakanı’nın haberi yok….

KIYAĞIN ARKASINDA KUMAR SEVDASI MI VAR?… Ülkeye Ercan Havalimanı’nın itfaiye kapısından giriş yaptığı açıklanan 13 kişiden 3’ünün uçak mürettebatı olduğu, aralarında 4 Rus uyruklu kadın olduğu ve Merit Royal Premium Otel’de kaldıkları öğrenildi. Merit Otel’in aracıyla havalimanından alınan söz konusu ekipte Anex Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Neşet Koçkar da bulunuyordu. Büyük bir rulet oyuncusu olduğu öğrenilen Koçkar’ın yüklü meblağlarla kumar oynamayı sevdiği de öğrenildi.

SKANDALIN BOYUTU BÜYÜK… Mecliste dün bakanlar konuştukça olayın karantinadan daha da büyük olduğu ortaya çıktı. UBP ve HP’li bakanların ihaleyi kazanan şirketin 26 Haziran’a kadar süresi varken ihaleyi almayan firmaya, adaya giriş izni vermesi “büyük bir skandal” olarak siyaset tarihine yazıldı. Hükümet ihaleyi kazanan şirketin sözleşmesini seçim öncesi “doğru olmaz” deyip onaylamazken ihaleyi kaybeden şirketi ülkeye özel uçakla soktu.  Özersay, “marina ihalesini alan şirket ile belediyenin sözleşmesini Başsavcılık’tan aldığım görüş çerçevesinde seçim öncesi diye Bakanlar Kurulu’nda imzalamadım” dedi ama ihaleyi kaybeden şirket yetkililerinin ülkeye girişine onay verdi.

TATAR DA ŞAŞKIN…  “Bu insanlar, halkın için girdiyse büyük hata vardır” diyen Başbakan Ersin Tatar, ‘Karantina şartı’ ile gelindiğini söyledi, PGM’yi arayarak inceleme talimatı verdiğini açıkladı. “Biz bu kararı alırken hiçbir art niyetin, yanlışlığın olmayacağı düşüncesindeydik” ifadelerini kullanan Tatar, böyle bir marinanın yapılması için Bakanlar Kurulu’nun da onayının olması gerektiğine değindi.

TEST FALAN YOK… Sağlık Bakanı Pilli, ‘Merkezi karantina şartıyla izin verdik, buna uymamışlarsa araştırılacaktır. Gelen insanlara dışarı çıkmayacakları için PCR testi yapmadık” dedi. Pilli, Bakanlar Kurulu kararının ardından, kendilerinin taviz vermeyecek ‘merkezi karantina’ şartı koyduklarını söyledi ve bu kişilerin merkezi karantinadan çıkmadıklarını söyledi ama Bakan Üstel tam aksini anlattı…

BU; İKİNCİ ŞİRKET… Marina projesi hakkında bilgi aktaran Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ, “İhaleyi kazanan ikinci şirkete gelin teknik çalışma yapın daveti göndermedik. Bu ikinci bir şirket, devlet, hükümetle görüşmek istemiştir, bu da doğaldır, bunu yadırgamıyoruz. Son noktaları devletle görüşebilirler” dedi.

ÖZERSAY; SÜTTEN ÇIKMIŞ AK KAŞIK… Başbakan Yardımcısı Özersay, Bakanlar Kurulu’na Lapta Bölgesi’nde bir yatırım için özel izin talebi ile Turizm Bakanı’nın geldiğini belirtti. Özersay, “Benim açımdan soru işaretleri aklımdan çıkmamıştır. Teminat yenileme için gelindiğini bilmiyordum, Müteahhitler Birliği ile de ilgisinden haberim yoktu.Muhalefet bu konuyu sorgularken haksız değildir” diye konuştu.

ÜSTEL BU İŞTEN SIYRILIR MI?… Turizm Bakanı Üstel, ocak ayında Lapta Belediyesi’nin çıktığı ihaleye iki şirketin katıldığını ifade etti ve ülkeye özel uçakla gelenlerin de bu ikinci şirketin ekibi olduğunu belirtti.Birinci şirketin Cumhurbaşkanlığı seçim yasakları ve pandemi nedeniyle ihaleden çekilme kararı verdiğini savunan Üstel, 26 Haziran’da birinci şirketin süresi dolacağından, 2. Şirkete teminatını uzatmak için davet yapıldığını söyledi.

Bakan Üstel’e bir soru: “Özel uçak, Lapta Marina projesi için teknik heyeti getirdi” yönündeki basın açıklaması gönderisini, KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı resmi Facebook sayfasından neden kaldırdı ???

Diğer Haberler

Başa dön tuşu