KıbrısManşetSiyaset

Resmiye Canaltay’ın Meclis Başkanlık adaylığı reddedildi

Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı için Meclis'te kapalı zarf usulü gerçekleştirilen seçimde, UBP'nin Meclis Başkan adayı Resmiye Canaltay sadece 13 oy alabildi

GIYNIK ÖZEL

Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı için Meclis’te kapalı zarf usulü gerçekleştirilen seçimde, UBP’nin Meclis Başkan adayı Resmiye Canaltay sadece 13 oy alabildi. 47 oyun kullanıldığı Meclis Başkanlığı seçiminde salt çocuğunluğun oyunu alamayan Canaltay’ın Meclis Başkanlık adaylığı reddedildi.

Resmiye Canaltay, 13 kabul, 26 ret, 3 çekimser ve 5 geçersiz oy aldı. Canaltay, üye tam sayısının salt çoğunluğun oyunu alamadığı için adaylık başvurusu reddedildi

Meclis Başkanlığı ve Meclis Başkan Yardımcılığı seçiminin yanı sıra divan üyeliği seçimleri Perşembe gününe ertelendi. Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, yarın parti başkanlarını toplantıya çağıracağını açıkladı.

Resmiye Canaltay’ı aday gösteren Ulusal Birlik Partisi’nin 19, UBP-DP-YDP hükümetinin ise toplamda 24 milletvekili bulunuyor. Ayrıca 3 Bağımsız Milletvekili de hükümete nisap desteği sağlıyor.

SIRTINDAN BIÇAKLANDI

UBP Meclis Grubu içerisinde yapılan seçimde Menteş Gündüz ve Zorlu Töre karşısında 11 oy alarak UBP’nin Meclis Başkan adayı olan Canaltay, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda gerçekleştirilen kapalı zar usulü oy verme işlemi neticesinde adeta sırtından bıçaklandı. Sadece kendi partisinin değil, hükümet ortaklarının vekilleri de Canaltay’a destek vermedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu