KıbrısManşetToplum

Reynar’dan KTÖS ziyareti

BAŞARILI OLUP SEÇİLMENİZİ VE SÖYLEMLERİMİZİ MECLİS’TE DAHA DA YÜKSELTMENİZİ DİLİYORUZ

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Milletvekili adayı Kıdemli eski Yargıç Tacan Reynar, Genel Sekreter Ersen Sururi, Eğitim Sekreteri Yeşim İlkan Beyaz ve MYK üyesi Çelen Çağansoy eşliğinde Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nı (KTÖS) ziyaret etti, ziyarette konuşan KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş Reynar’a başarılar diledi.

Sururi: TDP&TKP olarak bütünleşmeden doğan gücümüzün farkındayız

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, Eğitim Sekreteri Süleyman Gelener ve Dış İlişkiler Koordinatörü Gizem Kavaz’ın bulunduğu ziyarette ilk sözü alan TDP Genel Sekreteri Ersen Sururi, ara seçimlerin yapılmasının Anayasal bir zorunluluk olduğunu hatırlatarak, bu seçimlerin kendileri için TDP&TKP birleşmesinin ardından girecekleri ilk seçim olması nedeniyle ayrı bir önem taşıdığını belirtti.

Sururi, “Bizler ayrılığın bedelini ödemiş ve solda birleşmenin önemini anlamış bir anlayıştan geliyoruz. Bunun yanında bütünleşmeden doğan gücümüzün farkındayız. Bunun da hem bu seçimde hem sonraki seçimlerde de görüleceği inancındayız. Bu seçim bizim için aynı zamanda bir başlangıç anlamı da taşıyor” dedi.

Reynar: Farklı bir muhalif ses için TDP’nin Meclis’te temsil edilmesi gerektiğine inanıyoruz

Sururi sonrası sözü alan TDP Milletvekili adayı Tacan Reynar, son dönemde yükselen öğretmen mücadelesine işaret ederek, emek mücadelesi veren öğretmenlerin atama hükümet odakları tarafından dövülmeye çalışılmasına karşı öğretmenden taraf olduklarını belirtti.

Reynar, “Bizler de 1976’dan beri süregelen bir geleneğin temsilcileriyiz. Tek vekil için yapılacak bir seçimin neyi değiştireceği sorgulanıyor. Ancak solda birleşme konusunda örnek teşkil eden ve rol üstlenen TDP&TKP Meclis’te temsil edilmiyor. Meclis’te farklı bir muhalif ses için biz bu sesin oraya taşınması gerektiğine inanıyoruz. Vermiş olduğunuz mücadelede her zaman yanınızdayız ve omuz omuzayız. Bunun Meclis kanadında da daha yüksek sesle gündeme gelmesini sağlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Maviş: Başarılı olup seçilmenizi ve Meclis’te söz sahibi olarak bizim söylemlerimizi orada daha da yükseltmenizi diliyoruz

Sendika adına konuşan Genel Sekreter Burak Maviş ise seçimleri her zaman önemsediklerini, bunun demokrasinin tamamı olmasa da önemli bir parçası olduğunu

bildiklerini belirterek, TDP ile birçok kez yollarının kesiştiğini gerek eylemlerde gerekse iki toplumun yakınlaştırılması çalışmalarında yan yana geldiklerini hatırlattı.

Maviş, “Bizler farklı seslerin ve yüzlerin Meclis’te olmasını isteriz. Jenerasyonların değiştiğini özellikle Kıbrıs sorunu konusunda eski jenerasyonların bu sorunu artık çözebileceğini düşünmemekteyiz. Eğitimi önemsemeyen bir hükümet var. Öğretmenler Yasası’nın görüşüleceği Meclis komitesinde dahi öğretmen kökenli vekil yok. Biz reddetme üzerine değil dönüştürme üzerine söylem üretiyoruz. Külliyeyi kütüphaneye, İlahiyat Koleji’ni Meslek Lisesi’ne dönüştüreceğiz diyoruz. Başarılı olup seçilmenizi, güzel bir kampanya dönemi geçirmenizi ve Meclis’te söz sahibi olarak bizim söylemlerimizi orada daha da yükseltmenizi diliyoruz” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu