DünyaFutbolManşetSpor

Robert Lewandowski

Robert Lewandowski; Çoktandır Instagram’dan ev içi kuvvet antrenmanlarını takip ediyoruz. Futbola olan tutkusu, oyun zekâsı ve teknik kapasitesi yanında, saha içi ve de dışında da çok çalışkan bir futbolcu olunca neydi olacağı

Araya başka konular girdi yazamadık; Kısmet bugüneymiş sayın seyirciler. Robert Lewandowski; Çoktandır Instagram’dan ev içi kuvvet antrenmanlarını takip ediyoruz. Futbola olan tutkusu, oyun zekâsı ve teknik kapasitesi yanında, saha içi ve de dışında da çok çalışkan bir futbolcu olunca neydi olacağı. Dün de Schalke 04’e hattrick yaptığı maçta giydiği formayı açık artırmaya koymuş ve parasını da pandemiyle mücadeleye bağışlamış bir hayırsever.

21 Ağustos 1988 tarihinde Polonya’da (Varşova) dünyaya gelmiş bizim adam. 185 cm boyunda ve 79 kg ağırlığında bir yıldız. Nerden baksan vücut yağ yüzdesi yüzde 8 filan gibi durmakta. Neyse, daha önce Polonya kulüplerinde oynamış. Borussia Dortmund’dan sonra 2014 yılında Bayern Münih’e transfer olmuş. Kulüple sözleşmesi 2021 yılında bitecek. Santrafor, forvet ve forvet arkası alanlarında forma giyen oyuncu, Polonya Millî Takımı ile 106 kez sahaya çıkarak 57 gol kaydetmiştir. Her iki ayağına da hâkim olan Lewandowski, Polonya U21’den sonra 2008 yılından beri A Millî Takım’da mücadele etmekte ve takım kaptanıdır.

2010 yılında 4,5 milyon Euro’ya Alman Borussia Dortmund takımına transfer olan Lewandowski, Bundesliga’da art arda aldığı gol kralı ünvanın yanı sıra onur ödüllerinin sahibi oldu. 2013 UEFA Şampiyonlar Ligi final maçında da top koşturan Robert Lewandowski, turnuvada Cristiano Ronaldo’nun ardından en çok gol atan ikinci isim olmuş. 2014-2015 sezonunun başlamasından önce Robert Lewandowski ‘hiçbir ücret almadan’ Bayern Münih’in kadrosuna dahil oldu. 2015-2016 futbol sezonunda attığı 30 gol ile yine yılın en golcü ismi oldu. 2016-2017 futbol sezonunda da Bundesliga’da Yılın Futbolcusu ödülüne layık görüldü.

Lewandowski, Bundesliga’daki kariyeri boyunca 1502den fazla gol kaydetti. 22 Eylül 2015 tarihinde Bayern Münih’in VfL Wolfsburg’a karşı verdiği mücadelede yalnızca 9 dakikada 5 gol atmayı başarmış bir efsâne. 13 kez Gol Kralı (Lig Takımlarında), 7 kez Yılın Futbolcusu (B.Münih ve B.Dortmund), 7 kez de Bundesliga Şampiyonluğu (B.Münih ve B.Dortmund) yaşamış bizim adam.

Geçen sezon toplamda 47 maça çıkmış ve 40 gol, 3 asistlik bir performans sergilemiştir. Maçlarda toplamda 4179 dk görev almış ve 6 sarı kart görmüştür. Son olarak da geçen yol Barça’da 40 maçta 28 gol atmış bizim adam. Özel hayatı mı? 2013 yılından beri Anna Lewandowska ile evli olan futbolcunun Klara adında bir de kızı var. Yolu açık olsun.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu