KıbrısManşet

Rogers, koronavirüs vaka sayılarındaki artışa dikkat çekti

HP Milletvekili Jale Refik Rogers, koronavirüs vaka sayılarındaki artışa işaret ederek, “Bu hükümetten herhangi bir beklentimiz yoktur” dedi.

Halkın Partisi (HP) Milletvekili Jale Refik Rogers, sosyal medya üzerinden bir açıklama yaparak, salgın yönetimini eleştirdi.

Rogers, “Pandemi önlemlerinin denetimi için yasa tadil edildi. Uygulamaya gelince hükümet denetim yapmadı. Salgını yönetmesi gerekenler koydukları kurallara önce kendileri uymadı” ifadelerini kullandı.

“AdaPass oluşturuldu, önce kendileri deldi” diyen Rogers, uygulamanın denetlenmediğini ve yolsuzluk yapıldığına işaret etti.

Rogers, “Aşı geldi, halkın aşı olması için farkındalık oluşturmaya zaman harcanmadı. Çünkü kurultay halkın sağlığından daha önemliydi. Vaka sayısında, hastaneye yatışta, yoğun bakım veya ölümlerde aşılı ve aşısız oranları halkla paylaşılmadı” dedi.

“HALKIMIZ KENDİ BİLİNCİ İLE BUNUN DA ÜSTESİNDEN GELİR”

HP’li vekil Rogers, açıklamasının devamında ise şunları söyledi:

“Geldiğimiz noktada her geçen gün vaka sayıları rekor üstüne rekor kırarken, bu hükümetten herhangi bir beklentimiz yoktur.

Lütfen halkımız kendisini korusun, önlemini alsın, aşısını yaptırsın. Kuralları zaten iki seneye yakın zamandır öğrendik. Maske-mesafe-hijyen-aşı

Hükümet yapamaz ama halkımız kendi bilinci ile bunun da üstesinden gelir. Bunu biliyorum.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu