KıbrısManşetSağlıkSiyaset

Rogers: “Okulları kapatmak çözüm değil”

HP Genel Sekreteri Rogers, “Okulların kapanmasını çocukların gelişimi için sakıncalı olduğunu düşünüyorum” dedi

Halkın Partisi (HP) Genel Sekreteri Jale Refik Rogers, Erçin Şahmaran’ın KTV’de sunduğu ‘Objektif’ programına konuk oldu.

“KULUÇKA SÜRESİ 14 GÜN… EV KARANTİNASI 7 DEĞİL 14 GÜN OLMALI”

Kısa bir süre içinde geçilmesi beklenen evde karantina uygulamasına ilişkin konuşan Rogers, Koronavirüsün kuluçka süresinin 14 güne kadar sürdüğünü anımsatarak, evde karantina uygulanacaksa 7 değil 14 gün karantina koşulu olması gerektiğini söyledi. Aksi halde durumun riskli olacağını vurgulayan Rogers, merkezi karantinada kalan kişilerin 7 gün sonra çıktığını ancak 7 gün daha evde izole olmaları konusunda uyarıldıklarını ifade etti.

Ev karantinasının şartları olduğunu hatırlatan Rogers şunları söyledi:

“Temaslı kişi ev karantinasında kalacaksa, evdeki aile bireylerinden izole olması gerekiyor. Aksi halde evdeki bireylerle temasta bulunup, dışarı çıkmaya devam etmesi anlam ifade etmez.”

Elektronik kelepçe ile temaslı takibinin yapılacağını söyleyen Rogers, İskandinav ülkelerinde ev karantinasının başarılı olduğunu kaydetti.

Ev karantinasının maddi kısmı olduğu kadar kişilerin de rahat etmesi boyutu olduğunu söyleyen Rogers, “Devletin evde karantinada kalacak kişileri denetlemesi önem taşıyacak” dedi.

“OKULLARI KAPATMAK ÇÖZÜM DEĞİL”

Okullarda Koronavirüs vakalarının görülmesi nedeniyle ‘okullar kapansın’ şeklindeki eleştirileri değerlendiren Rogers, “Okulların kapanmasını çocukların gelişimi için sakıncalı olduğunu düşünüyorum” diyerek, zaten eğitimde ciddi kayıpların olduğunu dile getirdi.

Okulların açık olmasına öğrencilerin ihtiyacı olduğunu aktaran Rogers, eğitimin yanında, sosyal etkileşim ve disiplin konularının da öğrenciler için önemli olduğunu kaydetti.

“Velilere de düşen sorumluluklar var” diyen Rogers, “Mesafe, maske ve hijyen kurallarına veliler olarak uyarsak çocuklarımızı koruyabileceğiz” dedi.

Rogers, okulları kapatmanın çözüm olmadığını ifade etti.

“BİR AN ÖNCE HÜKÜMET KURULMALI”

UBP’de kurultayın ikinci turunun iptal edilmesinin ülkeyi ilgilendiren bir noktaya geldiğini ifade eden Rogers, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın ivedilikle UBP’den bir milletvekiline hükümeti kurma görevi vermesi gerektiğini söyledi.

Ülkenin içinde bulunduğu elzem konular olduğunu vurgulayan Rogers, “Bir an önce hükümet kurma çalışmalarının başlaması önem taşımaktadır” diye konuştu.

Kıbrıs Postası – Burcu Ece Yılmaz

Diğer Haberler

Başa dön tuşu