Güney KıbrısManşet

Rum Merkezi Cezaevi’nde 2’nci ölüm: Kaynaklar, aileye bilgi vermiyor

Güney Kıbrıs'taki Merkezi Cezaevi'nde tutuklu bulunduğu sırada 27 Ekim'de öldürülen Kıbrıslı Türk Tansu Çıdan cinayetine ilişkin araştırmalar sürerken, 8 Kasım’da cezaevinde ölü olarak bulunan şahsın ölümü ile ilgili ailesine herhangi bir bilgi verilmedi aktarıldı

Rum Merkezi Cezaevi’nde hükümlü olduğu sırada dövülerek öldürülen 41 yaşındaki Kıbrıslı Türk Tansu Çıdan cinayetinin yankıları sürerken, 8 Kasım tarihinde 36 yaşındaki Kıbrıslı Rum’un ölümü ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında aileye kimsenin bilgi vermediği belirtildi.

Fileleftheros gazetesi cezaevinde ölen 36 yaşındaki Kıbrıslı Rum’un ailesinin, ilgili birimlere mektup göndererek konuya ilişkin duydukları endişeleri dile getirdiğini yazdı.

Gazete aile adına avukatı tarafından gönderilen mektupta, bugüne kadar yapılan araştırmalar konusunda ailenin bilgilendirilmediğine de dikkat çekildiğini belirtti.

Habere göre, aile yakınları ölüm nedeninin araştırılması gerektiği üzerinde duruyor.

NE OLMUŞTU?

Rum Merkezi Cezaevi’nde 8 Kasım 2022 tarihinde bir ölüm gerçekleştiği bildirilmiş, yapılan ilk incelemelerde şahsın, uykusu sırasında kusmuğunu yutması sebebiyle boğulduğu açıklanmıştı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu