GenelGüney KıbrısManşet

Rum polisi seçim alarmında…

Rum polisi ilk turu yarın (5 Şubat) yapılacak Rum başkanlık seçimi için alarma geçti.

Filelftheros ve diğer gazeteler, Rum Polis Basın Subayı Hristos Andreu’nun dün yaptığı açıklamaya dayanarak, seçimin normal gerçekleştirilmesi ve düzenin sağlanması için 2 bin 40 polis, polise ait helikopter ve dronların seferber edileceğini yazdılar.

Bu bağlamda, bütün sandıklarda polis olacak,  bütün seçim merkezlerinin ve seçimle ilgili diğer binaların etrafında motorize birimler dolaşacak. Oy sayımı sırasında güvenlik önlemleri artırılacak ve seçim sandıklarının Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) götürülmesi sırasında güvenlik polis refakati dışında dronlar ile kontrol edilecek. Uzak bölgelerdeki sandıkların sayıma götürülmesinde zaman kaybı olmaması için polise bağlı helikopter kullanılacak.

Rum Polis Genel Müdürlüğü’nde kriz masası, kazalardaki polis müdürlüklerinde operasyon merkezleri kurulacak ve operasyonların koordinasyonu bu şekilde sağlanacak. Seçim günü Polis Genel Müdürü ve bütün liderliği görev başında olacak.

Oy kullanacakların seçim merkezlerine girerken koruyucu maske takmasının zorunlu olduğunu ve polislerin girişte kimlik tespiti yapacağını anlatan Andreu, oy kullanma yerlerine cep telefonu sokulmasının, cep telefonlarının sayım sırasında kullanılmasının yasak olduğunu, sandık başkanlarının böyle bir şikayette bulunması halinde konunun araştırılacağını sözlerine ekledi.

Öte yandan Haravgi Rum yönetimi yeni başkanının ilan töreninin, yarın ya da gerekmesi halinde 12 Şubat Pazar akşamı “Tasos Papadopulos-Eleftheria” stadında gerçekleştirileceğini, ilan saatinin YSK Başkanı tarafından o gün açıklanacağını, tören için polisin geniş güvenlik önlemi alacağını yazdı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu