Güney KıbrısKıbrısManşetToplum

Rum Polisinden şok ifadeler!

Kıbrıs’ın güneyinde şüpheli olarak tutuklanan ve mahkemeye çıkarılan Kıbrıslı Türk Hüseyin Demirel’in tutukluluk duruşmasında ortaya atılan iddialar çok tartışılacak:

DEVRİM DEMİR

Kıbrıs’ın güneyinde şüpheli olarak tutuklanan ve mahkemeye çıkarılan Kıbrıslı Türk Hüseyin Demirel’in tutukluluk duruşmasında ortaya atılan iddialar çok tartışılacak:

“PARA ÖDÜLÜ VADEDİLDİ” İDDİASI
Ayça Alav’ın katillerini Güney’de etkisiz hale getirerek Pile bölgesinde KKTC polisine teslim ettiği yayınlanan videolarda deşifre olan Hüseyin Demirel ve iki Kıbrıslı Rum şahıs dün tutukluluk talebi ile Güney Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Merkez Adli Şube’de görevli Yüksek Polis Müfettişi mahkemede verdiği ifadede; şüpheli şahısların 9 Ocak tarihinde mahkeme emri ile tutuklandığını kaydetti. Rum Polisi mahkemede verdiği ifadesinde, “Kuzey bölgesinde bir cinayet işlendi ve bir kadın öldürüldü. İki Toplumlu Komite, şüphelilerin Güney’e kaçma ihtimali olduğunu belirten bir bildiri yayımladı ve gerekli araştırmalar yapıldı fakat herhangi bir bilgiye ulaşmadık” dedi. 9 Ocak’ta yayımlanan videoda cinayet şüphelilerinin tutuklandığının görüldüğünü kaydeden polis, “Cinayet şüphelilerinin yakalanmasıyla ilgili Hüseyin Demirel’e para ödülü vadedildiği iddia ediliyor” şeklinde konuşarak bunun ne şekilde gerçekleştiği hususunda araştırma yaptıklarını kaydetti.

YENİ TUTUKLAMALAR BEKLENİYOR
Polis, mahkemede verdiği ifadede, şüphelilerin birer gönüllü ifade verdiğini belirterek, emare olarak alınan cep telefonlarında tespit edilecek isimler için tutuklama emri çıkarılabileceğini söyledi. Davanın çok ciddi bir mesele olduğunu ifade eden polis, olayın Pile ve Beyarmudu bölgelerinde gerçekleştiğini, meseleyle ilgili 3 kişinin arandığını ve 30 kişiden ifade alınacağını kaydetti. Yayımlanan videolarla ilgili incelemelerin devam ettiğini kaydeden polis, şüphelilerin; cinayet suçundan aranan iki kişiyi özgürlüklerini kısıtlayarak, Kuzey bölgesinde iş birliği yaptıkları kişilere teslim ettiklerini kaydetti. Lefkoşa ve Larnaka’da ifadesine başvurulacak kişilerin olduğunu belirten polisin ifadesinin ardından söz hakkı alan Kıbrıslı Türk Demirel, “Ben gereken her şeyi ifadem de söyledim” dedi.

YARGIÇ: ALACAĞI ÖDÜL PARASI VE KUZEY’DEKİ DAVALARININ AKIBETİYLE İLGİLİ KİM SÖZ VERDİ? Polis ve savcılığın beyanlarının ardından şüpheli tüm şahıslara söz hakkı tanıyan Yargıç, şüpheliler hakkında getirilen davaların araştırılması gerektiğini söyledi. Talep edilen tutukluluk süresi ve işlenen suçlar için araştırıma yapılması gerektiğine ikna olduğunu da kaydeden Yargıç, “Şüpheli Hüseyin Demirel’in alacağı iddia edilen para ve Kuzey’deki davalarının düşürüleceğine dair söz aldı mı? Bunlar araştırılacak” ifadelerini kullanarak şüphelilerin 8 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına karar verdi.

 

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu