Güney KıbrısKıbrısManşetToplum

Rumlardan, “güven bozucu önlemler”

Kuzey’den Güney’e T plakası ile taksi hizmeti veren Kıbrıslı Türklerin peşine düştüler

Kuzey’den Güney’e T plakası ile taksi hizmeti veren Kıbrıslı Türklerin peşine düştüler.

ORTAMI ZEHİRLEME ÇABASI
Güney Kıbrıs yönetimi, güven yaratıcı yerine “güven bozucu önlemlerine” bir yenisini ekleme peşinde. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar Kıbrıs’a gelerek 30 Ocak’ta hem Rum hem de Türk yönetimi liderleriyle görüşmeye hazırlanırken, Rum Yönetimi’nin attığı adımlar, ortamı zehirliyor. Çok kısa bir süre önce Kıbrıslı Türk bir avukatın tutuklanmasını sağlayan Rumlar, şimdi de Güney’e taşımacılık yapan şoförlerin peşine düştü. Konuyla ilgili olarak yapılan siyasi yorumlarda, “Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in Cuellar’ın gelişi öncesinde 14 Güven Yaratıcı Önlemini açıklaması beklenirken, yapılanlar güven yaratıcı olmaktan çok, Güven Bozucu Önlemleri içeriyor” deniliyor.

TAKSİCİLERİN PEŞİNE DÜŞTÜLER
Rum Bayındırlık, Ulaştırma ve İletişim Bakanlığı’nın önceki gün Kıbrıslı Türk plakalı taksi ve otobüslerle ilgili Rum Meclisine yasa tasarısı sunduğu bildirildi. Güney Kıbrıs’ta “T” ibaresi kapatılmış Kuzey Kıbrıs plakalı taksi ve minibüslerle ticari taksi veya otobüs olarak değil, özel araç olarak taksi hizmeti veren Kıbrıslı Türkler aleyhinde hukuki tedbir alınıyor. Politis gazetesinin haberine göre, söz konusu yasa tasarısının, sosyal medya platformlarında şahsi araçlarıyla taksi hizmeti verdiğine dair reklam yapan özel ve tüzel kişiler aleyhinde Rum Yönetimi’nin hukuki tedbirler alabilmesini öngördüğünü yazdı.

UCUNDA HAPİSLİK VAR
Politis, Bayındırlık, Ulaştırma ve İletişim Bakanı Aleksis Vafiadis’in Meclis’te yaptığı bilgilendirmede, bu yasa tasarısıyla özellikle Larnaka Havalimanı’nda turistleri KKTC’deki otellere ve turistik tesislere “T” ibaresi kapatılmış Kıbrıs Türk plakalı taksi ve minibüslerle götürenlerle mücadele etmeyi hedeflediklerini söylediğini kaydetti. Vafiadis, yasa tasarısının KKTC ile Güney Kıbrıs arasında tur düzenleyen veya taşımacılık yapan otobüsleri de kapsadığını ifade etti. Gazete, yasa tasarısına göre yasayı ihlal eden şoförlere 750 Euro, aracın kayıtlı olduğu kişiye de 1500 Euro para cezası kesilebileceğini; aynı suçun tekrarlanması halinde de 12 aya varan hapis cezası veya 5 bin Euro’ya varan para cezası verilebileceğini yazdı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu