DünyaGenelManşet

Rus bakan Lavrov’dan tehditkâr sözler

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, tehdit gibi açıklamalarda bulundu. Batı'nın Ukrayna'ya gönderdiği silahlara tepki gösteren Lavrov, hedefteki yeni ülkeyi de resmen açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in geçtiğimiz yıl 24 Şubat’ta verdiği askeri emirle başlayan Ukrayna’nın işgali şiddetli çatışmalarla yaklaşık bir senedir devam ediyor. İşgali başlarında gerçekleşen müzakereler ise uzun bir zamandır söz konusu dahi değil. Gün geçtikçe şiddetlenen savaşta Rusya, Batı’nın Ukrayna’ya yardımlarına tepki göstermeye, tehditkâr açıklamalarına devam ediyor.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, son olarak Avrupa’nın Ukrayna iile diyaloğunun artmasından duydukları rahatsızlıkları dile getirdi ve oldukça tehditkar açıklamalarda bulundu. Rus devlet kanalına konuşan Lavrov, savaşın yayılabileceğini açık açık belirtirken hedef tahtasına ise Moldova’yı koydu. Lavrov, ”Moldova, ikinci Ukrayna olma yolunda” dedi.

Silah yardımlarına da tepki gösteren Rus Bakan, ”Kiev’e ne kadar silah verilirse biz onları o kadar uzağa iteceğiz” dedi.

AVRUPA’DA RUSYA’YA KARŞI HAMLESİNİ YAPTI

AB, eğitilecek Ukrayna personeli sayısında artışa gitti. Kiev’in işgale direnmesi için askeri eğitimden geçirilecek Ukraynalı asker sayısı, 30 bine çıkarılacak.

Avrupa’nın Rusya’ya yönelik yaptırımlarına yenileri eklendi. Avusturya ülkedeki 4 Rus diplomatın sınır dışı edileceğini açıkladı

Diğer Haberler

Başa dön tuşu