KıbrısManşet

Rus havayolu şirketleri Ercan havalimanına düzenleyeceği seferlerin 15 Kasımda başlaması bekliyor

Rusya'da havayolu şirketlerinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne sefer düzenlemek için çalışma başlattığı ve Rusya'nın Kuzey Lefkoşa'da konsolosluk açma hazırlığında olduğu iddia edildi. Ancak gelişmeler Rusya'nın KKTC'yi tanımaya hazırlandığı anlamına gelmiyor!

Rusya’da havayolu şirketlerinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne sefer düzenlemek için çalışma başlattığı ve Rusya’nın Kuzey Lefkoşa’da konsolosluk açma hazırlığında olduğu iddia edildi. Ancak gelişmeler Rusya’nın KKTC’yi tanımaya hazırlandığı anlamına gelmiyor!

HAYAL Mİ GERÇEK Mİ?

Daha önce Türkiye’nin arabuluculuğu ile tahıl koridoru açılacağını söyleyen ve detayları ilk kez yayınlayan Rus İzvestiya gazetesi, bu defa Rusya ve KKTC arasında atılan adımları yazdı

KIBRIS’TA YAŞAM SÜREN 10 BİN RUS VAR… Rusya’da yayın yapan İzvestiya gazetesi, Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan ‘yüksek mevkili’ iki kaynağa dayandırdığı habere göre, uçak seferleri düzenleme ve konsolosluk açma kararının ardında Kıbrıs’ta ikamet eden 10 bin civarındaki Rus vatandaşına destek olma isteği var. İddiaya göre, yılsonuna kadar özel bir Rus havayolu şirketi, Rusya’dan KKTC’ye doğrudan uçuşa başlayacak. Birçok Batılı ülkenin KKTC’de ‘konsolosluk işlevi gören’ ancak resmi adı konsolosluk olmayan ofisler açtığını belirten İzvestiya, Rusya’nın da KKTC’de konsolosluk işlevi gören bir ofis açmayı planladığını da ifade etti.

KKTC MAKAMLARI İLE İLETİŞİM KURULDU İDDİASI… Rus havayolu şirketlerinin Ercan havalimanına düzenleyeceği seferlerin 15 Kasımda başlamasının beklendiğini öne süren İzvetsiya Gazetesi’nin iddiasına göre, Rus makamları, doğrudan uçuş ve konsolosluk işlevi ören ofis açılması için KKTC makamları ile direkt iletişim kurdu. İzvestiya, her ne kadar olumlu bir gelişme olsa da, bunun KKTC’nin resmi olarak tanınması anlamına gelmediğinin altını çizdi.

“DAHA ÖNCE İSTEKTEN ÖTEYE GİDEMEDİ”… Rusya’nın Güney Kıbrıs’taki Büyükelçiliği, İzvestiya Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, “Daha önce KKTC şirketleri ile Rus hava şirketlerinin ortaklık geliştirmesi ve doğrudan uçuş başlatması görüşüldü ama hiçbir zaman bir istekten öteye gidemedi. Ancak son dönemde KKTC’de konsolosluk düzeyinde ofis açmak ve oradaki Ruslara konsolosluk hizmeti vermek gündemimizde” sözleriyle bu gelişmeyi doğruladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu