DünyaGenelManşet

Rus savaş uçağı Su-25 Rusya-Ukrayna sınırında düştü

Rusya-Ukrayna sınırındaki Belgorod bölgesinde bir Rus Su-25 savaş uçağı düştüğü bildirildi. Rusya Savunma Bakanlığı, pilotun hayatını kaybettiğini açıkladı.

Rusya-Ukrayna sınırındaki Belgorod bölgesinde bir Rus Su-25 savaş uçağının düştüğü bildirildi. Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, muharebe görevini yerine getirdikten sonra Belgorod bölgesindeki askeri üsse dönerken Rusya Hava Kuvvetlerine ait Su-25 model bir savaş uçağının düştüğü ve pilotun hayatını kaybettiği belirtildi.

Kazanın nedeni henüz bilinmezken yapılan açıklamada, uçağın teknik bir sorun nedeniyle düşmüş olabileceği kaydedildi. Bakanlık, uçağın boş bir araziye düşmesi sonucu bölgede hasar meydana gelmediğini ve pilotun hayatını kaybettiğini açıkladı.

KAZANIN SEBEBİ TEKNİK ARIZA

Uçağın ıssız bir alana düştüğü ve olay yerinde herhangi bir hasarın olmadığı aktarılan açıklamada, ilk verilere göre kazanın nedeninin teknik arıza olduğu belirtildi.

Öte yandan Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarının başlamasından bu yana sınırdaki Belgorod bölgesi birçok kez saldırıların hedefi olmuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu