DünyaEkonomiGenelKıbrısManşetSiyasetToplum

Rus ve Ukraynalılar kripto paralara hücum ediyor

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşın başlamasıyla düşüşe geçen kripto paralar, Rus ve Ukraynalılar kripto paralara hücum etmesi sonrasında yükseliyor.

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşın başlamasıyla düşüşe geçen kripto paralar, Rus ve Ukraynalılar kripto paralara hücum etmesi sonrasında yükseliyor.

Kripto para piyasası Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşın başlamasıyla birlikte büyük bir darbe almıştı. Bitcoin, 34 bin dolar seviyelerine kadar geri çekilirken piyasanın genelinde sert düşüşler görülmüştü.

Bitcoin geçtiğimiz gün 44 bin dolar seviyesine kadar yükselerek önemli bir çıkış kaydetti. Bu arada, Rusya ile Ukrayna’da vatandaşların kripto paralara yönelmesi piyasanın pozitif seyretmesinde etkili oluyor.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş para ve emtia piyasaları ile kripto para birimlerinde sert fiyat hareketlerinin görülmesine yol açtı. Rusya’nın Ukrayna’ya gerçekleştirdiği ilk saldırı sonrası piyasalarda jeopolitik gerilim tırmanışa geçerken, bu durumdan en çok kripto paralar gibi riskli varlıklar etkilendi.

Savaşın olası risklerini fiyatlayan kripto paralarda büyük düşüşler görülmüştü. Bitcoin geçtiğimiz hafta perşembe günü 34 bin dolar seviyelerine kadar geri çekilmişti.

BITCOIN 44 BİN DOLARI GÖRDÜ GERİ ÇEKİLDİ

Ancak savaşın olası risklerini fiyatlayan kripto para piyasası gerçekleşen düşüşün ardından hızlı bir şekilde toparlanma kaydetti. Bitcoin, 40 bin dolar kritik direnç seviyesini yukarı yönde kırarken yükselişini ara vermeden devam ettirdi. Bitcoin geçtiğimiz gün 44 bin dolar seviyesinin üzerine çıktı.

Bitcoin bugün saat 11.20 itibarıyla 43 bin 987 dolar civarında işlem görürken, Ethereum 2 bin 998 dolar civarında hareket ediyordu.

400 MİLYAR DOLARLIK YÜKSELİŞ

Kripto paraların toplam sermaye değeri 24 Şubat tarihinde 1.51 trilyon dolara kadar düşerken, bugün itibarıyla 1.93 trilyon doların üzerine çıktı. Bu gelişmeyle son günlerde kripto para birimlerinin toplamında 400 milyar dolarlık bir büyümeden söz etmek mümkün.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu