GenelKıbrısManşetSiyasetToplum

Rüşvet cenneti

Halk üzerine adeta ‘cambaza bak’ oyunu oynanıyor… Önümüze ‘reçete yolsuzluğu’ yem olarak konurken, diğer taraftan birileri kesesini tıka basa dolduruyor

Halk üzerine adeta ‘cambaza bak’ oyunu oynanıyor… Önümüze ‘reçete yolsuzluğu’ yem olarak konurken, diğer taraftan birileri kesesini tıka basa dolduruyor

ÖZEL HABER

ELİMİZİ NEREYE ATSAK PİSLİĞE BATIYOR
Ülke bugünlerde reçete yolsuzluğu ile çalkalanıyor ama gerek mahkeme ve polis haberlerine yansıyan gerekse mevcut gündemin arkasına saklanmaya çalışan her türlü suç için cennet olmaya devam ediyor. Bir solukta saymaya kalksak KKTC artık kara parayla anılan; fuhuş ve insan ticaretinde dünyaca meşhur hale gelen; uyuşturucu trafiğinin göbeğinde rüşvet merkezine dönüşen; yolsuzluğun; usulsüzlüğün; hırsızlığın; ırz düşmanlığının; kadına şiddetin; ırkçılığın her adımda karşımıza çıktığı bir coğrafyaya dönüştü. Her kamu ihalesinin, her özelleştirme fikrinin altından pis kokuların geldiği ülkemizde kamuda maalesef rüşvetsiz kalem dahi oynatılmıyor.

KAMUDAKİ YOLSUZLUKLAR HASIR ALTI EDİLİYOR
Her ne kadar da ülkeyi yöneten politikacılar bu konuları teğet geçerek, “bayrak, millet, egemenlik, yeni devlet adı, doğal gaz hakkı” gibi suni gündemlerle halkı oylamaya çaba harcasa da ülkedeki kaos saklanamayacak boyuta geldi. Hemen her alanda karşımıza yeni bir suç türleri ve yeni suçlular çıkarken, halk; sadece reçete yolsuzluğuna odaklanılmasını istemiyor. Halk, Kıb-Tek’teki akaryakıt yolsuzluğunun; ihale fesatçılığının, iyice raydan çıkan partizanlığın; kurumlardaki yolsuzluğun; usulsüzlüğün; hırsızlığın ve kamunun en alt basamağından en üst basamağına kadar olan rüşvet pazarlıklarının da araştırılarak suçluların cezalandırılmasını istiyor.

HER TÜRLÜ SUÇ İÇİN SERBEST BÖLGE
 Ülkeyi yöneten bazı siyasiler ile bunlarla hareket eden bazı iş insanları dünyadan iyice kopuk durumdaki ülkenin “serbest bölge” yapılmasını sık sık gündeme taşıyordu. Sonunda bu siyasilerin ve sözde iş dünyası temsilcilerinin ne demek istediği iyice anlaşıldı. Toplumbilimcilere ve ülke için endişe duyan akademik çevrelere göre “KKTC artık bir serbest bölge. Ama ekonomik anlamdaki serbest bölge değil, kriminal anlamda serbest bölge oldu.”

 

 

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu