DünyaEkonomiGenelManşetTürkiye

Rusya seyahat pazarında haziran ikilemi

Rusya turizm pazarında 1 Haziran'dan sonrasına ilişkin ikilem yaşanıyor.

Rusya’da seyahat acenteleri ve turistlerin, ön ödemesi yapılmış Türkiye turlarının kalan kısmı konusunda ikilem yaşadığı belirtiliyor.

1 Haziran’a kadar resmi olarak kısıtlanan Türkiye uçuşlarının 1 Haziran’dan sonra başlayacağına ilişkin bir kesinlik yok. Bu nedenle acenteler ve turistler ön ödemeleri yapılan 1 Haziran sonrası turların kalan ödemelerinin yapılıp yapılmaması konusunda çelişki yaşıyor.

Ön ödemeleri yapılmış turların kalan kısmının ödenmesi için son tarihin yaklaştığı belirtilen haberde, aksi taktirde bu turların, tur operatörleri tarafından masraflar kesilerek iptal edilebileceği kaydedildi.

Rusya’daki tur sağlayıcılarının büyük kısmının ödemeleri henüz ertelemediği belirtildi. Seyahat acenteleri, ”Bu büyük bir problem. Tur operatörlerinin ne yapacağı belli değil. Turistler ise şu aşamada fazladan ödeme yapmak istemiyorlar çünkü belirsizlik var. Bu konuda özellikle Tatyana Goliva’nın ‘Haziran sonrasına da tur satmayın’ açıklaması etkili oldu.” diyor.

Rusya’da tur operatörleri pandemi koşullarında rezervasyonları özendirmek için esnek rezervasyon sistemini hayata geçirmişti. Tur operatörleri, tur bedelinin yüzde 25’ini rezervasyonu alınca, kalan kısmını ise seyahatten 10-30 gün önce tahsil ediyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu