DünyaGenelTürkiye

Rusya yasağı kaldırsaydı kaç işi gelecekti, yasaktan iki ülkede sektöre ağır fatura

Rusya’nın 15 Nisan’da koyduğu Türkiye charter uçuş yasağı 1 Haziran'da bitecek diye tatilciler rezervasyonlarını iptal etmeyip ertelemişti

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) verilerine göre ertelemelerde 338 bin kişi rezervasyonunu uçuşların açılması beklenen 1 ile 30 Haziran arasındaki tarihlere almıştı.

Uçuş yasağının 21 Haziran’a kadar uzatılmasıyla Haziran ayında Rusya’dan gelmesi beklenen 338 bin kişilik kayıp oldu. Bunun da parasal karşılığı 274 milyon Avro.

Bunlar yalnız haziran ayı ile ilgili veriler. Uçuş yasağının 21 Haziran’dan sonrasına da uzatılması olasılığı ve 15 nisandan beri duran trafik nedeniyle gelemeyenler eklendiğinde ortaya sektörün milyar dolarla ifade edilen kayba neden olduğu belirtiliyor.

Rusya’nın Türkiye’ye görünürde vaka sayılarını, gerçekte ise Türkiye’nin izlediği Ukrayna politikası nedeniyle charter seferlerini durdurması sektörde iki ülkede de ciddi sıkıntılara neden oluyor.

Rusya’daki turizm meslek örgütleri, ilgili kuruluşlar ile tur operatörleri ve şirketler yaptıkları açıklamalarda Türkiye uçuşlarının açılmamasının sektörde neden olacağı yıkıma dikkat çekiyordu. Rusya Turizm Birliği de hükümete gönderdiği mektup ile Türkiye uçuşlarının açılmaması halinde turizmde iflas dalgası yaşanacağını söylemişti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu