DünyaGenelManşetSağlık

Rusya’da 3. dalga endişesi…

Rusya'da koronavirüs vakalarındaki artış "üçüncü dalga" endişesine neden oldu. Şubat ayından beri vaka sayısı ilk kez 12 bini aştı.

İyi haberler beklediğimiz Rusya’daki koronavirüs vakalarındaki artış endişe yarattı. Şubat ayından buyana ilk kez 12 bin sınırını geçen vaka sayısı üçüncü dalga şüphesine neden oldu.

Ülke genelinde son 24 saatte 12 bin 505 yeni vaka saptandı. Moskova’daki vaka sayısı ise 5 bin 853 olarak kayıtlara geçti.

Rus hükümeti, artan vakalara karşı yatak kapasitesini artırmanın yanında, maske denetimlerini sıkılaştırılıyor. Turizme bağlı olan Tayland’dan son yapılan açıklamaya göre 1 Ekim 2021 itibarıyla iki doz Biontech ya da Moderna aşısı yaptırmış olanlar test yaptırma ve karantina zorunluluğu olmadan ülkeye giriş yapabilecekler. Bu da hem Tayland turları organize eden tur operatörlerini hem de Tayland aşıklarını mutlu eden bir haber. Tayland’a bağımsız şekilde kendisi giden gezginlerin ise uçak biletlerinde yoğun talep oluşturacakları ve bunun da fiyatları yukarı yönde etkileyeceği ise diğer bir gerçek.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu