DünyaGenel

Rusya’dan Mısır uçuşları başladı. Doluluklar ne durumda?

Rusya’dan Mısır’ın turistik destinasyonları Şarm El Şeyh ve Hurghada’ya yönelik uçuşlar 9 Ağustos itibariyle yeniden başladı. İşte sektör temsilcilerinden ilk değerlendirmeler…

9 Ağustos’ta Rusya’dan Hurgada ve Şarm El-Şeyh’e yönelik ilk uçuşlar %100 dolulukla gerçekleşti.

Rossiya Airlines Basın Sekreteri Sergey Starikov, konuya ilişkin Rus turizm haber sitesi Profi.Travel’a yaptığı değerlendirmede ilk etapta Mısır’a yönelik uçuşların yoğun talep gördüğünü açıkladı.

Starikov’a göre, önümüzdeki haftalarda, yaz sonuna kadar ve Eylül – Ekim ayları için de uçuşların %100’e yakın bir dolulukla gerçekleştirilmesi muhtemel.

Diğer yandan sonbahar tatilleri ve Yılbaşı tatili için şimdiden çok sayıda rezervasyon talebi var.

İlk etapta Rus havayolu firmalarından Rossiya Airlines, Hurgada ve Şarm El-Şeyh uçuşlarına başladı. Havayolu firması haftada 5 uçuş gerçekleştiriyor. Bunun yanı sıra Mısır’ın ulusal havayolu firması Egypt Air de haftada yedi uçuş düzenliyor.

Rus tur operatörlerinin Egypt Air uçuşlarıyla düzenledikleri paket turların da yoğun talep gördüğü belirtildi.

TUI Russia, ilk uçuş kapsamındaki tüm tatil paketlerinin tükendiğini ve ileri tarihlere yönelik satışların hızla devam ettiğini açıkladı.

Diğer yandan geçen hafta dokuz Rus havayolu firması daha Hurgada ve Şarm El-Şeyh uçuşları izin aldı. Bu firmalar arasında Aeroflot, Pobeda, S7, Smartavia, Nordstar, Ural Airlines, Azur Air, Nordwind ve Royal Flight yer alıyor.

Uzmanlar, diğer havayolu firmalarının da Mısır uçuşlarına başlamasıyla tatil maliyetlerinin %30 – 40 oranında düşüş göstereceğini öne sürdü.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu