GenelKıbrısManşetSiyaset

Sadece bugünü değil, geleceği de çaldılar

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, GIYNIK TV’de Ahmet Vamık’ın konuğu oldu ve UBP kurultayı dolayısıyla ülkeye kaybettirilmiş olan zamanın, ülkenin sadece bugününden değil, geleceğinden de çaldığını vurguladı

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, GIYNIK TV’de Ahmet Vamık’ın konuğu oldu ve UBP kurultayı dolayısıyla ülkeye kaybettirilmiş olan zamanın, ülkenin sadece bugününden değil, geleceğinden de çaldığını vurguladı

“ANAYASA İHLAL EDİLDİ, SEÇİM PAS GEÇİLDİ”… Tufan Erhürman, bir partinin kurultayının, ülke gündeminde bu kadar belirleyici olmasının hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini belirtti. Geçtiğimiz süreçte ülkede seçim yapılması gerekirken Anayasa’nın ihlal edilerek seçimin pas geçildiğini hatırlatan Erhürman, “Her şey UBP kurultayına yönelik hesaplar üzerinden bu topluma yaşatıldı. UBP kurultayının bitmesi, ülkedeki yoksulluğa çare bulunması anlamında çok da fazla bir anlam ifade etmiyor” dedi.

“HALKIN ALIM GÜCÜ HER GÜN DÜŞÜYOR”… UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu’nun hangi önerilerle geleceğini göreceklerini belirten Erhürman, bugüne kadar kurultay hesaplarının, memlekette yapılması gereken hesapların önüne geçtiğini söyledi. Ülkede alım gücünün her geçen gün düştüğüne dikkat çeken Erhürman, özel sektör çalışanları için de zorluğun ortada olduğunu belirtti. “Üretici gübre alabilecek mi? Hayvancı, hayvancılığa devam edebilecek mi? Halk bunun derdinde” diyen Erhürman, CTP olarak, kendi ayakları üzerinde duran ekonomi gündemiyle paneller düzenlediklerini ve uzun süreli kalkınma eylem planı hazırlığı içerisinde olduklarını vurguladı.

“KALKINMA EYLEM PLANINA İHTİYAÇ VAR”… Geleceğe dair kapsamlı bir planlama yapılması gerektiğini dile getiren Erhürman, uzun süreli kalkınma eylem planına ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Ana muhalefet olarak saldırganlık ve üslup bozukluğu gibi bir tercihlerinin hiçbir zaman olmadığını belirten Erhürman, meselenin artık memleketin geleceği olduğunu vurguladı. Erhürman, “Bugün hayvanlarını yediremediği için küçükbaş hayvancılıktan vazgeçtiğinde hayvancılar, hem bugün hem de gelecek zarar görüyor” dedi. Üreterek var olmanın önemine dikkat çeken Erhürman, Ekim ayında Türkiye’den savunma harcamalarının bile sadece yüzde 47’sinin geldiğini ifade etti.

“SİL BAŞTAN BAŞLAMAK GEREKİR”… Kıbrıs Türk halkının hak ettiği siyaset tarzının mevcut hükümetin sürdürdüğü şekilde olmadığını kaydeden Erhürman, TC ile ilişkileri sağlıklı hale getiren bir protokol düzeninin de olmadığını belirtti. İçinde bulunduğumuz süreçte Kıbrıs Türk halkının varlığının da tartışmalı hale geldiğini ifade eden Erhürman, “Bu böyle gitmez. O yüzden sil baştan başlamak gerekiyor. Bugüne kadarki düzen bizi yanlış bir noktaya götürüyor” dedi. Kıbrıs Türk halkının özgüveninin de zedelendiğini belirten Erhürman, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bu halk, en zor koşullarda varoluş mücadelesi verdi. Ekonomik konularda da varoluş mücadelesi verebilir. Kıbrıslı Türkler bireysel olarak birçok başarı hikâyesi yazıyor. Bu başarı hikâyeleri toplumsal olarak da yazılabilir.” Kıbrıs Türk halkının, doğru planlamaların yapılması durumunda üretebileceğine vurgu yapan Erhürman, asıl meselenin, siyaseti ‘bir şey olmak için değil, bir şey yapmak için’ yapabilmek olduğunu vurguladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu