KıbrısManşetSağlık

Sağlık Bakanı, hekim örgütleriyle görüştü

Sağlık Bakanı Dt. Ünal Üstel, Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası, Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası ve Kıbrıslı Tabipler Birliği ile dün gerçekleşen toplantının detaylarına GIYNIK Gazetesi ulaştı

Sağlık Bakanı Dt. Ünal Üstel, Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası, Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası ve Kıbrıslı Tabipler Birliği ile dün gerçekleşen toplantının detaylarına GIYNIK Gazetesi ulaştı.

Sağlık çalışanları ile istişare içerisinde bulunmak isteyen Sağlık Bakanı Ünal Üstel, iş birliği çağrısında bulunarak sağlık personelleri bu sürecin en kısa zamanda atlatılabilmesi için uzlaşıya gitmek istiyor.

Toplantıda taleplerini ileten pandemi hekimleri, ev karantinasına geçilmesinin uygun olduğunu ancak ev karantinasına geçilmeden önce mekanizmalarının oluşturulması gerektiğini aktardı. Hekimler bir an önce hızlı antijen testlerin getirilip uygulanmasına başlanması gerektiğini de ifade etti.

1 Mart’ta tam açılımın olacağı yönündeki iddiaları da değerlendiren sağlıkta örgütlü sendika ve birlikler, “Şu an bile kademeli açılış için erkendi. Açılmadan önce hızlı antijen testleri getirin, düzgün bir tarama yapılsın ki kademeli açılışa başlansın şeklinde bir önerimiz olmuştu ancak şu anda halk sokakta, henüz tarama yapmadık, test sayısını artırmadık, evde pozitif vakaları hala daha tespit etmedik. Durum buyken açılım için erkendi ama bir şeklide açıldı” yorumunda bulundu.

Hekim örgüleri, diğer yandan karantina koşulunun kaldırılması için toplumun yüzde 70’inin aşılanması gerektiğini ve bunun en hızlı şekilde yapılması gerektiğini kaydetti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu