KıbrısManşet

“Sağlık Bakanı ve hükümetin didiştiği süreci yaşamaya devam ediyoruz”

Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler (TKP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, katıldığı bir programda kapanma kararının 1 hafta daha uzatılması kararını değerlendirdi.

“Bizim sorunumuz halk sağlığı yönetimidir, PCR ya da aşı değil” ifadelerini kullanan ve kapanmanın 3 haftayı tamamlaması sonrası yeniden aynı noktaya gelineceğinin altını çizen Çakıcı, yeterince sertifikalı denetçi hazırlamadan kapanmanın açıldıktan sonra fayda getirmeyeceğini aktardı.

“21 GÜNÜN SONUNDA BAŞLADIĞIMIZ YERE DÖNECEĞİZ”

Eksikliğin vizyon eksikliği olduğunu belirten Çakıcı, denetimin olmadığından dolayı 21 günün sonunda başlanılan noktaya geri gelineceğini belirtti. Yaşanılan sürecin hazırlık sürecinden geçmediğini ifade eden Çakıcı, “Sağlık bakanının hükümetle zaman zaman çeliştiği, didiştiği süreci yaşamaya devam ediyoruz. Kısmi azalma aynı sarmala bizi döndürecek. Defalarca bir bilim insanı olarak da anlattık bu bize özgü değildir. Bizde eksik olan vizyon eksikliği”

“KAPANDIK HAYATIMIZDA NEYİ DEĞİŞTİRECEK?”

Sağlık Bakanlığı ile hükümetin kararlarının çeliştiğini ifade eden Çakıcı, “Sağlık bakanlığı daha uzun kapanmadan bahsediyor, hükümet içinde farklı sesler var: orada da başka bir sıkıntı var” dedi. Denetim ile ilgili ayağa ağırlık verilmesi gerektiğini aktaran Çakıcı, kapanma dışında tedbirin kimsenin aklına gelmediği ifadelerine yer vererek, “Bu anlamda da bir hazırlık görülmüyor, o yüzden soruyorum: kapandık hayatımızda neyi değiştirecek?”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu