GenelKıbrısManşetSağlık

Sağlık bakanlığı TSHD bünyesinde oluşturulan okul sağlığı biriminin çalışmaları devam ediyor

Sağlık bakanlığı olarak toplum sağlığını en üst düzeyde sağlayabilmek için sağlığı bütüncül bir bakış açısıyla ele almaya devam ediyoruz.

Okul sağlığı, öğrencilerin ve okul çalışanlarının sağlığının değerlendirilmesi, geliştirilmesi, sağlıklı okul yaşamının sağlanması ve sürdürülmesi, öğrenciye ve dolayısıyla topluma sağlık eğitiminin
verilmesi için yapılan çalışmaların tümünü
kapsamaktadır.

Okul sağlığı kapsamında Sağlık bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi’nin bünyesinde oluşturulan okul sağlığı biriminin çalışmaları devam etmektedir.

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile Ekim ayında lefkoşa 20 Temmuz Fen Lisesi’nde Dr. Burak kavuklu tarafından sigaranın zararları konulu eğitim ile başlanan çalışmalar, 8 kasım – 16 kasım 2022 tarihleri arasında Uzman Hemşire Özlem Durmaz ve Uzman Hemşire Dönay Erdoğan tarafından Dr. Fazıl küçük ilkokulunda öğrenim gören 243 öğrenciye hijyen konulu sağlık eğitimi ile tamamlanmıştır.

Halkımızın sağlığını korumak ve geliştirmek için Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi olarak her türlü eğitim ve çalışmalara devam edeceğiz.

Çocuklarımızın sağlığı için yanınızdayız.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu