GenelKıbrısManşet

Sağlık Bakanlığı: “Yıl boyunca sivrisinekle mücadele için çalışacağız”

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi Olarak Sivrisineklerden Bulaşan Hastalıkları Önemsiyor ve Mücadele Ediyoruz

Temel Sağlık hizmetleri dairesi olarak sivrisineklerle bulaşan hastalıkların önlenmesi kapsamında sivrisinek kontrol programımız devam ederken, sivrisinek mücadele programını geliştirmek için çalışmalar başlatmış bulunmaktayız.

Dairemiz tarafından gerçekleştirilen Sivrisinek Mücadele Programımızı geliştirmek ve adamızdaki hastalık riskini ortadan kaldırmak amacı ile 2022 sezonu başından itibaren çalışmalarımıza aralıksız devam etmekteyiz. Sivrisineklerle mücadele ekiplerimize uzmanlar tarafından geçtiğimiz aylarda “Sivrisineklerden Bulaşan Hastalıklar, Hastalıklarla Savaş ve Sivrisinek Mücadelesi” konularında eğitimler verilmişti. Ekiplerimiz uzmanlarla birlikte bölgesel riskleri belirlemek ve mücadeleyi geliştirmek için saha gözlem ve tespit çalışmaları gerçekleştirmiştir ve gerçekleştirmeye devam etmektedir. Devam etmekte olan tüm bu çalışmalardan elde edilen bulgularla geçtiğimiz haftalarda Girne bölgesinde Asya kaplan sivrisineği tespit edildiğini halkımızla paylaşmıştık. Özellikle Asya kaplan sivrisineğinin tespit edilen bölgeden başlamak üzere uzman tarafından tuzak  kurma çalışması yapılmış ve dairemiz personeli tarafından kapı kapı dolaşarak halkımıza bilgilendirme broşürü dağıtarak evlerin kapısında olan birikmiş suların boşaltılması sağlanarak halkımıza konu ile ilgili dikkat etmeleri gereken konularda bilgilendirilmiştir.

 

Tüm bu çalışmalara ek olarak sivrisineklerden bulaşan hastalıkların önlenmesi amacı ile dünyadaki son gelişmeleri dairemiz tarafından takip edilmekte ve yenilikçi mücadele stratejileri ile programımızı geliştirmeyi hedeflemekteyiz. Hastalık taşıyan sivrisineklerin uçmadan üreme kaynağında önlenebilmesi amacıyla evlerimizin çevresinde kaplarda üreyen sivrisinekleri yok etmek ve sivrisineklerin verdiği rahatsızlığın ortadan kaldırılması için halkımızla ve paydaşlarımızla işbirliği arzusundayız.

Dairemiz, hastalıkları önleme sorumluluğunun bilincinde olup, bu kapsamda tüm bilimsel gelişmeleri takip etmektedir. Sivrisineklerden Bulaşan Hastalıkların Önlenmesi görevimizi layıkıyla yapmak için yıl boyunca, durmadan sivrisinek mücadelesi gerçekleştirmeye devam edeceğiz.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu