GenelKıbrısManşetSağlık

Sağlık sektöründe görülmemiş yolsuzluk!

Birçok eczacı, bazı doktorlar ve ecza depolarının adının karıştığı büyük vurgun olayı ile ilgili polis ve yargı devrede

MİKTAR DUDAK UÇUKLATIYOR

Ülke gündemi, sağlık sektöründe yaşanan ülke tarihinin belki de en büyük yolsuzluk olayı çalkalandı. Gazeteci Hüseyin Ekmekçi’nin dün sabah gündeme taşıdığı büyük skandalın altı kazındıkça, devletin milyonlarca lira dolandırıldığı ortaya çıktı. Bazı serbest çalışan doktor ve eczacılar tarafından oluşturulan çete tarafından hazırlanan sahte reçetelerle, hali hazırda ekonomik olarak zor durumda olan Sosyal Sigortalar Dairesi üzerinden milyonlarca TL’lik vurgun yapıldığı gündeme geldi. Büyük vurgunun ortaya çıkması ile dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı harekete geçti ve Sosyal Sigortalar Dairesi tarafından polise suç duyuru yapıldı. 2022 yılında devlet, eczanelere 38 milyon TL ödeme yaparken; 2023 yılının ilk 7 ayında ise devletin eczanelere ödeme yaptığı rakam 100 milyon TL’yi geçti.

“BİNLERCE REÇETE ÜZERİNDEN BÜYÜK VURGUN”

Ülkede büyük infiale neden olan vurgunun ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı harekete geçti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, reçete dolandırıcılığı olayına ismi karışan birçok eczane, bazı doktorlar ve ecza depoları hakkında Polis Genel Müdürlüğü’ne suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Yılda 100 binden fazla reçetede yolsuzluğun söz konusu olduğunu kaydederek, paydaşlarla toplantı yaptıklarını ve radikal kararlar aldıklarını söyleyen Gardiyanoğlu, sistemin sıfır kaçak, sıfır toleransla yürümesi için adımlar atacaklarını belirtti.

“BU YOLA BAŞIMI KOYDUM”

Sosyal Sigortalar Müdürü’nün başkanlık ettiği bir ekibin konuyu araştırmaya başladığını ve 25 günlük süreçte çok sayıda belge ve emareye ulaştıklarını dile getiren Gardiyanoğlu, buldukları emareleri Polis Genel Müdürlüğü’ne teslim ettiklerini kaydetti. Bunun ülkede şu ana kadar karşılaşılan belki de en büyük usulsüzlük olduğunu, yapılana asla tolerans göstermeyeceklerini dile getiren Gardiyanoğlu, siyasi kimlik gözetmeden konunun üzerine gideceklerini belirtti. “Bu yola başımı koydum” diyen Gardiyanoğlu konunun takipçisi olmanın hem bir bakan hem de bu ülkede evlat yetiştiren bir vatandaş olarak sorumluluğu olduğunu belirtti.

GÖZLER POLİSTE

Yaşanan büyük vurgun ile ilgili PGM bünyesinde oluşturulan özel bir soruşturma ekibi tarafından soruşturmanın, gizlilik içerisinde büyük bir titizlikle yürütüldüğü öğrenildi. Yürütülen soruşturma doğrultusunda, olaya ismi karışan kişilerle ilgili ‘mal varlıkları ve banka hareketleri dahil’ birçok konuda geniş çaplı araştırma yapılırken, polisin ‘suça karıştığı’ tespit edilen kişileri tutukluluk talebiyle mahkemeye çıkarması bekleniyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu