KıbrısManşet

Şahali: Ali Bizden sıradan biri değildi

Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Erkut Şahali, katıldığı televizyon programında Damla Dabis’in sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanlığı eski Basın ve İletişim Koordinatörü Ali Bizden’in İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan “güvenlik gerekçesi” ile Türkiye’ye alınamaması olayı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Şahali, “Türkiye Cumhuriyeti, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne devlet gibi davranmıyor” ifadelerini kullanarak bunu kabullenmenin ve sineğe çekmenin mümkün olmadığını vurguladı

“ALİ BİZDEN’İN SİMGE BİR DEĞERİ VARDIR”

Sinirleri alınmış bir Başbakanımız, çocuk sevinci yaşayan bir Cumhurbaşkanımız olsa da, bu devletin bir Anayasa’sı vardır” diyen Şahali, “Anayasa’ya tabii olan herkesin bir sorumluluğu ve yükümlülüğü vardır. Yurttaşların o yasaların sağladığı haklardan, sonuna kadar faydalanması gereklidir. Yurttaşlar, devleti tarafından yalnız bırakılmıştır” dedi.

Cumhurbaşkanlığı eski Basın ve İletişim Koordinatörü Ali Bizden’e yapılanlar için ” bugün Ali Bizden’e yapılan, yarın hepimize yapılır” ifadelerini kullanarak, “Bu işin bir düzene oturtulması şarttır. Ali Bizden, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın en yakın çalışma arkadaşlarından biriydi. Sıradan biri değildi. Ali Bizden’in simge bir değeri vardır. Bunu Türkiye Cumhuriyeti ile konuşabilecek, iradeye sahip bir yönetime ihtiyaç vardır” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu