KıbrısManşetSiyaset

Şahali: “Bu kadar sık fikir değiştiren bir figür güvenli gelmiyor”

Faiz Sucuoğlu'nun yeniden aday olma kararını değerlendiren CTP'li Erkut Şahali, "Bu kadar sık fikir değiştiren bir figür güvenli gelmiyor” dedi

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Erkut Şahali, KTV’de Haluk Yerli’nin sunduğu programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Dün UBP Genel Başkanlığı’na yeniden adaylığını bildiren Faiz Sucuoğlu’nun, kendi itibari için çırpındığını ifade eden Şahali, Sucuoğlu’nun adaylıktan çekilirken ve yeniden aday olduğunu açıklarkenki ifadelerine bakıldığında, rüzgardaki bir yaprak gibi savrulduğunu aktardı.

“UBP’LİLER BU KADAR HIRPALANMAYI HAK ETMİYOR”

“Birilerinin telkiniyle vazgeçiyor, birilerinin telkiniyle tekrar aday olmaya karar veriyor” diyen Şahali, bu yapılanlardan Kıbrıs Türk halkının bir fayda görmediğini dile getirdi.

Siyasetin kaybettiği itibara üzüldüğünü ifade eden Şahali, “UBP’liler de bu kadar hırpalanmayı hak etmiyor” dedi.

Sucuoğlu’nun yeniden aday olması kararının, ülkeye veya partiye dair bir hesap olmadığını dile getiren Şahali, Sucuoğlu’nun kendi adını temize çıkarmaya çalıştığını, olanların akıllara durgunluk verdiğini söyledi.

“FİKİRLERİ BU KADAR SIK DEĞİŞEN BİR FİGÜR GÜVENLİ DEĞİLDİR”

3 günde iradenin değiştiğini dile getiren Şahali, “Sucuoğlu bir de başbakan olursa ne yapar diye düşünmeden edemiyorum. Fikirleri bu kadar sık değişen bir figür güvenli değildir” yorumunu yaptı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından yaşanan sürece değinen Şahali şöyle konuştu:

“Demokrasi  katletilmiş vaziyette. Cumhurbaşkanlığı seçiminde yaşananlar akıllara durgunluk vericidir. KKTC’yi hiçleştirip, KKTC yokmuş gibi, TC yöneticileri karşısında Kıbrıs Türk halkını ezmek kabul edilemez. Kimsenin bunu yapmaya hakkı yok.”

Kıbrıs Postası – Burcu Ece Yılmaz

Diğer Haberler

Başa dön tuşu