KıbrısManşetToplum

Şahali: “Hükümetin tek istikrarı ihalesiz yaşam düzeni sınırlarını genişletmek”

CTP Gazimağusa Milletvekili Erkut Şahali, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında “Hükümetin tek bir istikrar konusu var oda ihalesiz yaşam düzeni sınırlarını genişletmek” ded

CTP Gazimağusa Milletvekili Erkut Şahali Genel Kurul’da, “Rüşvet İddiaları Gölgesinde Siyaset” konulu konuşma yaptı.

Rüşvet ve siyasetin asla yan yana gelmemesi gereken iki kelime olduğunu ifade eden Şahali, “bir kişinin, Kalkınma Bankası’ndaki bir müracaatının sonuçlanması için kendisinden rüşvet istendiği iddiasına” değinerek, siyasetin bu tür iddialardan arındırılması gerektiğini söyledi.

Ülkede dünya ortalamasının çok üzerinde bir genelleme alışkanlığı olduğunu ifade eden Şahali, siyasette bu sevdanın doruk noktasına ulaştığını belirtti. Şahali, “Hükümetin tek bir istikrar konusu olduğunu, bunun da ihalesiz yaşam düzeni sınırlarını genişletmek olduğunu” savundu.

T ve Z izinleri ile ilgili iddiaya da değinen Şahali, “Nereden baksan tutarsızlık” dedi. “Bu mecliste 50 vekil vardır” diyen Şahali, 50 vekilin beyan ettiği mal bildirimleri ile şu anki varlıklarının araştırma komitesi kurularak, denetlenmesini istedi.

Siyasetle ve rüşvetin yan yana gelmemesi gerektiğini bunun da yasalara uymaktan geçtiğini dile getiren Şahali, “2024 yılında siyaseti temizleyelim” çağrısında bulundu.

“Girne Antik Liman hakkında söylenmedik şey kalmadığını” kaydeden Şahali, “her adımda şaibe iddiası ve hoyrat açıklamalarla konuyu geçiştirmenin istikrar getirmeyeceğini” söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu