KıbrısManşet

Şahali: Tatar, kendini Türkiye’nin ardında sıralamakta

CTP Milletvekili Erkut Şahali, mecliste yaptığı güncel konuşmasında Cenevre görüşmelerinin tarihi açıdan önemli bir gün olduğuna ancak bittiğine vurgu yaptı.

KENDİNİ CUMHURBAŞKANI OLARAK GÖRMEYEN BİR LİDER 

Şahali, “Bugün Kıbrıs açısından önemli bir gündür. Müzakerelerinde 5+1 BM huzurunda bir araya gelmez. Kıbrıs Türk tarafının dile getirdiği, ters düşen görüşlerini sıraladı” dedi.

“Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hangi koşullarda cereyan ettiği, sürecin nasıl yaşandığı belleklerimizde hala canlı ve tazedir” ifadelerini kullanan Şahali, KKTC demokrasisinin Cumhurbaşkanlığı seçiminde çok derin darbe aldığını şu sözlerle aktardı ve “Sayın Tatar bu ülkede demokrasiyi güvence altına alan yasaların ve kurumların tamamını itibarsızlaştırarak Cumhurbaşkanı olmuştur. Demokrasimiz o dönemde çok derin bir yara almıştır. Sınır ötesinden bu ülkeye doğrudan müdahaleler söz konusu olmuştur.” şeklinde konuştu

“GELDİĞİMİZ NOKTA KIBRISLI TÜRKLERİN SESİNİN ANLAŞILMADIĞI NOKTASIDIR”

Kendini Cumhurbaşkanı gibi görmekte zorlanan bir toplum lideriyle Cenevre’ye gidildiğini ifade eden Şahali Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın kendini Cumhurbaşkanı gibi görmediğini ifade etti. Cenevre’deki görüşmelerde salona girişte Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na yol vermesine değinen Şahali, “Kendini Cumhurbaşkanı gibi görmeyişi salona girişinden belliydi görüntüleri üzülerek izledim. Çavuşoğlu’na yol verme hareketiyle mahcup bir kişiydi. Karşılarındaki muhatap kendini hiyerarşik bir biçimde konumlandırmakta ve Türkiye’nin ardında sıralamaktadır. Tatar, TC Cumhurbaşkanı’na kendi Cumhurbaşkanıymış gibi hitap hissindedir” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu