EkonomiKıbrısManşetSiyaset

Şahap Aşıkoğlu: Ekonomide esas sorun bugünü kurtarma düşüncesi

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu, ekonomide esas sorunun bugünü kurtarma düşüncesi olduğunu belirterek, "Hep bu yüzden kaybettik. Madem her şey pandemide çöktü. Yeni normal yaratmalıyız" dedi

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu, BRT’de “Eko Gündem” programına konuk oldu. Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu, ekonomide esas sorunun bugünü kurtarma düşüncesi olduğunu belirterek, “Hep bu yüzden kaybettik. Madem her şey pandemide çöktü. Yeni normal yaratmalıyız” dedi.

“EKONOMİDE ESAS SORUN BUGÜNÜ VE YARINI KURTARMA DÜŞÜNCESİ”

Ülkenin ekonomik yapısı hakkında değerlendirmelerde bulunan Aşıkoğlu, “Bugüne kadar toplum olarak günü ve yarını kurtarmaya çalıştığımız için kaybettik” diyerek, 10 yıl sonra hangi sektörlerin teşvik edilmesi gerektiği konusunda kafa yorulmadığını, ekonomi de esas sorunun bu olduğunu belirtti.

Yıllarca örülen ekonomik çarkların topluma faydalı olduğunu söylemenin naiflik olacağını ifade eden Aşıkoğlu, ekonomide verilecek olan çabanın eski normale dönmek değil yeni normal yaratmaya harcamak gerektiğini kaydetti.

“TURİZMİN KAMU MALİYESİNE ÇOK DA BİR KATKISI OLMADIĞINI GÖRDÜK”

Pandemi döneminde turizm sektörünün kamu maliyesine çok da bir katkısının olmadığının görüldüğünü söyleyen Aşıkoğlu, “Pandemi yüzümüze vurunca anladık” dedi.

Yükseköğrenim ve turizme aşırı bağımlığı olmanın yarattığı sorunları işaret eden Aşıkoğlu, “2018’deki ekonomimiz de normal değildi. Oraya dönmeye çalışmak hata olur. Madem her şey çöktü, doğruları görebiliyoruz… Yeni bir normal yaratmamız lazım” diye konuştu.

“BU ADA HEP MALİ YAKLAŞIMLA YÖNETİLDİ”

Kıbrıs Adası’ndan 33 medeniyet geçtiğini belirten Aşıkoğlu, “Bu ada hep mali yaklaşımla yönetildi. Bu adayı idare eden ana kara, ‘kaç para lazımdı, alın size bu kadar para, geçinin’ dedi. Bu 33 medeniyetin yarattığı kültür hala daha sürüyor” ifadelerini kullandı.

2020’de ikinci etap çalışmaları tamamlanan “Vizyon 2035” projesini anımsatan Aşıkoğlu, “Vizyon dediğimiz şey, ilk kez ekonomik büyüme odaklı plan yapma stratejisiydi. Bir vizyon çalışması yapmıştık. Alt stratejilerini de bitirdik. Şimdi kalan kısım o stratejilerin eylem planlarıdır. Eylem planlarını kamuoyuna 3’er yıllık planlar halinde koymamız gerekir” dedi.

Kaynak: Kıbrıs Postası

Diğer Haberler

Başa dön tuşu