EkonomiKıbrısManşetSiyaset

Şahiner açtı ağzını yumdu gözünü: İş bilmezlik ve cahilliği ayyuka çıktı

CTP Milletvekili Salahi Şahiner, telefon bağlantısıyla katıldığı programda Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın dün gerçekleştirdiği basın toplantısında yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi

CTP Milletvekili Salahi Şahiner, telefon bağlantısıyla katıldığı programda Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın dün gerçekleştirdiği basın toplantısında yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi.

“Bir bakan için bunları söylemekten dolayı çok üzgünüm ama ilk günden beri iş bilmezliği ve cahilliği dibe vurmuş bir bakanlık bu kadar ayyuka çıkmamıştı” diyen Şahiner, “Hiç usanmadan ve bıkmadan yalan söyleyip halkı yanlış yönlendirmeye devam ediyor ama konuştuklarının hiç biri burada kalmayacak. Söylediği her bir sözün hesabını yargı önünde verecek” diyerek tepkisini dile getirdi.

“YALAN SÖYLEMEYİ ALIŞKANLIK HALİNE GETİRDİ”

TPIC firmasından toplamda 10 seferle doğrudan alımla ülkeye yakıt geldiğini ve bu gelen yakıtlardan 4 seferin değerlerinin limit dışı olmasına rağmen Bakanlar Kurulu kararı hilafında bu yakıtın alınarak Teknecik Elektrik Santrali depolarına aktarıldığını kaydeden Şahiner, “Bu yakıtı bile bile adaya sokanlar suç işlemiştir. Bu yakıtın kalitesizliği halkın kuruş kuruş cebinden ödediği jeneratörlere zarar verecek boyuttaydı. Sayın Arıklı’da çıkıp halen daha yakıt değerlerinin uygun olduğunu iddia ediyor. KKTC tarihinde, yalan söylemeye bu kadar alışmış ve alışkanlık haline getirmiş başka bir bakanlık görülmemiştir. Şaibeli işleri bitmek bilmiyor” şeklinde konuştu.

“HER İŞİ ŞAİBELİ”

Bakan Arıklı’ya yönelik, “200-300 bin dolara tamamlanabilecek yazılım ihalesine 1.5 milyon dolar keşif bedeliyle açabiliyor. Değeri 5 milyon Euro olan makine için 4.5 milyon Euro bedelinde bakım ve onarım ihalesi açabiliyor” diyen Şahiner, “Bütün işleri şaibelidir ve bütün işlerinden yolsuzluk kokuları geliyor. Çıkıp büyük bir başarıyla kurumu yönetiyor edasıyla açıklamalar yapabiliyor ve halkı kandıracağını sanıyor” açıklamasında bulundu.

“SPOT PİYASADAN BEYAZ EŞYA MI ALIYOR?”

“Spot piyasadan sanki buzdolabı ve gazocağı alacakmış gibi ‘460 dolar değerindeki yakıtı 200 dolara alabilirim. Kaçak yakıt almak için bana izin verin böylelikle elektrik fiyatlarının indirebilirim diyebilecek kadar cahilliğini gözler önüne seriyor” şeklinde konuşan Şahiner, “İhalesiz alımlarda birileri milyonlarca dolar rant elde ederken Kıb-Tek zarar ettirilmeye devam ediyor” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu