KıbrısManşetSiyaset

Şahiner: “Kıbrıs Türk solu kendi özeleştirisini yapmalıdır”

CTP Milletvekili Salahi Şahiner: “Halkı kutuplara ayırarak kazanılamayacağını kimi siyasiler anladı, kimileri ise anlayacak!”

CTP Milletvekili Salahi Şahiner, “Halkı kutuplara ayırarak kazanılamayacağını kimi siyasiler anladı, kimileri ise anlayacak!” ifadelerine yer verdi.

CTP Milletvekili Salahi Şahiner, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Şahiner, “Yaklaşık on aydan beri demokrasinin gereği olarak sürdürdüğümüz Cumhurbaşkanlığı seçim maratonunun sonunda yarın yeni Cumhurbaşkanı yemin ederek görevini devralıyor. Halkı kutuplara ayırarak kazanılamayacağını kimi siyasiler anladı, kimileri ise anlayacak!” dedi.

Şahiner paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Baskılar, tehditlerle, şantajlarla, usulsüzlüklerle yaşadığımız bu süreçten Kıbrıs Türk halkı, demokrasi adına çok büyük dersler çıkarmalı, Kıbrıs Türk solu kendi özeleştirisini yapmalıdır. Cumhuriyetçi Türk Partisi olarak, söz veriyoruz; hiçbir yere gitmiyoruz.

Burdayız…

Bireysel menfaatler için değil, toplumsal birliktelik için; ötekileştirerek, ayrıştırarak, kutuplaştırarak değil, uzlaşarak, hoşgörüyle;

birbirimizi sokakta bulmadığımızı bilerek, irademize ve yurdumuza sahip çıkarak;

bu memleketten başka gidecek bir yerimizin olmadığını unutmadan; umudumuzu yitirmeden, onurlu bir geleceğe kavuşmak için;

barış ve federal bir çözüm amacıyla  çalışmaya devam edeceğiz.

Ve biz bitti demeden hiç bitmeyecek, hep sürecek o kavga..

Başaklar da açacak üstümüze, yaseminler de gülecek..

Bugünlerden geriye özgür yarınlarımız için  direnenler kalacak..

Söz veriyoruz…”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu