KıbrısManşetToplum

Şahiner: “LAÜ, hükümetin pazarlık konusu olmaya devam ediyor”

Salahi Şahiner, LAÜ’nün hükümetin pazarlık konusu olmaya devam ettiğini belirterek, yetkinin Milli Eğitim Bakanlığı’nda olmasına rağmen mütevelli heyetinin hala atanmadığını söyledi

Cumhuriyet Meclisinde Kıbrıs Bilim Vakfı Lefke Avrupa Üniversitesi’nin 886 Milyon 659 bin TL olan bütçesi ele alınmaya başladı.

Konu hakkında söz alan CTP Milletvekili Salahi Şahiner, LAÜ’nün hükümetin pazarlık konusu olmaya devam ettiğini belirterek, yetkinin Milli Eğitim Bakanlığı’nda olmasına rağmen mütevelli heyetinin hala atanmadığını söyledi.

LAÜ’nün siyasete alet edildiğini savunarak bunu eleştiren Şahiner, LAÜ’nün niteliğinin arttırılması için çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

Bölge için LAÜ’nün önemine işaret eden Şahiner, LAÜ’ye niteliği arttıracak bir perspektifle bakılması gerektiğini vurguladı.

Hükümetin LAÜ’nün bütçesine gerekli önemi göstermediğini belirten Şahiner, LAÜ’nün bütçesine oylarının ret olacağını kaydetti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı da yerinden söz alarak, LAÜ’nün diğer üniversitelere örnek bir üniversite olduğunu, hiçbir zaman yönetimine siyaset karıştırmadıklarını ve borcu olmayan tek üniversite olduğunu kaydetti.

Konuşmalar sonunda Lefke Avrupa Üniversitesi’nin 886 Milyon 659 bin TL olan bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu