GenelKıbrısManşetSiyasetToplum

Sahte diploma skandalı siyasete sıçradı

Eski Bakan ve UBP Milletvekili Kemal Dürüst ile eşi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müdürü Meray Dürüst, titizlikle yürütülen sahte diploma soruşturması kapsamında tutuklandı

Eski Bakan ve UBP Milletvekili Kemal Dürüst ile eşi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müdürü Meray Dürüst, titizlikle yürütülen sahte diploma soruşturması kapsamında tutuklandı.

EMRAH YEŞİLIRMAK’TAN SONRA DÜRÜST ÇİFTİ
Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde üst düzey yöneticilerin yolsuzluklarının ortaya çıkmasının ardından başlatılan soruşturma bir çığ gibi büyüyor. Bazı üniversite yöneticileri ve Kooperatif Şirketler Mukayyidi Çelebi Ilık’ın tutuklanmasının ardından, derinleştirilen soruşturma, Cumhuriyet Meclisi, Bürokrasi, Polis Teşkilatı ve hatta üniversitenin mütevelli heyetine sıçradı. Milletvekili Emrah Yeşilırmak ve Yeşilırmak’la yakın ilişkisi olan Cumhurbaşkanlığı Koruma Birimi’nde görevli polis mensubunun adının karıştığı sahte diploma skandalına, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Kemal Dürüst ile eşi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakanlık Müdürü Meray Dürüst’ün isimleri de karıştı.

BUGÜN MAHKEMEYE ÇIKARILACAKLAR
Kemal ve Meray Dürüst çiftinin dün öğle saatlerinde tutuklandıklarına yönelik haberler, ülke gündemine bomba gibi düştü. İlk olarak GIYNIK Gazetesi’nin gündeme taşıdığı tutuklama olayı büyük bir infial yarattı. Polis ekipleri Dürüst çiftinin evinde de arama yaparken, Kemal ve Meray Dürüst çiftinin yarın Güzelyurt Kaza Mahkemesi’nde yargıç huzuruna çıkarılması bekleniyor. İddialara göre, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nin sahibi, MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal’ın aleyhinde geçtiğimiz günlerde basında yer alan sahte belge iddialarını içeren haberlerin de Dürüst tarafından hedef şaşırtma maksadıyla servis edildiği de öne sürüldü.

“KARAHASAN’IN DİPLOMASI DA SAHTE” İDDASI
Öte yandan, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi de olan TRT KKTC Temsilcisi Sefa Karahasan’ın ismi de sahte diploma skandalıyla gündemde. Karahasan’ın da sahte diploma aldığı öne sürüldü. Siyasi, bürokrat, üst düzey yönetici ve polis mensuplarının adının karıştığı sahte diploma soruşturmasının kimlere kadar uzanacağı merakla beklenirken, yeni tutuklamaların gündemde olduğu da öğrenildi.

ÖZERSAY: ŞAKAMIZ YOKTUR
 Sahte diploma skandalının ortaya çıkmasında büyük emeği olan Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, memleketin düzlüğe çıkabilmesinin tek yolunun temiz siyaset olduğunu belirterek, “Bu konuları gündeme getirdiğimizde ilk zamanlar hafife alanlar oldu. Bekleyin, az sabır dedik, yarın ola hayrola dedik. Bu devran dönecek dedik” diyerek, “Yolsuzluklara karşı mücadele etmeliyiz. Kamunun kaynaklarını çalan, şahsi menfaatleri, makam ve mevkisi için sahtekârlık yapan, yalana sahteciliğe tenezzül eden herkesin hesap vermesi ve bu çürümüşlüğün üzerine yürünmesi şarttır” ifadelerini kullandı.

AKANSOY: YOZLAŞMANIN GÖSTERGESİDİR
CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy, sahte diploma skandalı konusunda yürütülen soruşturma kapsamının üst düzey bürokrat ve siyasileri de içerecek şekilde genişlediğine dikkati çekerek, “Bu olay, içinde bulunduğumuz yozlaşmanın önemli bir göstergesidir” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu