KıbrısManşetToplum

‘Sahte reçete’ soruşturması kapsamında tutuklanan Dr. Bindayı ve Eczaı Faruk tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı

(Kamalı Haber)

Sahte reçete yolsuzluğu soruşturması kapsamında polis tarafından tutuklanan Dr. Özel Bindayı  ve Eczacı Mustafa Faruk yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Polis çavuşu Mehmet Manaş olguları aktardı.

Polis, zanlıların 13 Eylül’de başlatılan sahte reçete soruşturması kapsamında tutuklandıklarını söyledi.

Polis, Boğazköy’de faaliyet gösteren Alev Faruk Eczanesi’nin Ocak-Temmuz ayları arasında sosyal sigortalara 3 bin 317 adet reçete gönderdiğini söyledi. Polis, gönderilen bu reçetelerden bin 247 adedinin doktor Bindayı tarafından yazıldığını ifade etti. Polis, söz konusu eczanenin Ağustos ayında ise sosyal sigortalara 358 adet reçete gönderdiğini söyledi.

Polis, bu reçetelerin 92 tanesinin sahte çıktığını belirti. Polis, 92 sahte reçeteden 35 tanesinin Bindayı tarafından yazıldığını açıkladı.

Mesele kapsamında birçok ifade aldıklarını, birçok evrak incelediklerini kaydeden polis, soruşturmanın geniş çaplı devam ettiğini ancak zanlıların tahkikatın geri kalan kısmına etki edemeyeceğini ifade ederek, teminat talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, zanlıların kişi başı 50 bin TL nakit teminat yatırması, her biri için ikişer kefilin 500’er bin TL kefalet senedi imzalaması, haftada bir gün ıspat-ı vücut yapmaları ve yurt dışına çıkış yasağı şartları ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.

 

 

 

 

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu