KıbrısManşetToplum

“Sahtekârlık” sınır tanımıyor

Türkiye’de faaliyet gösteren bazı firmalar KKTC’de gayrimenkul pazarlamalarında artık Güney Kıbrıs’tan da fotoğraf kullanıyor

Türkiye’de faaliyet gösteren bazı firmalar KKTC’de gayrimenkul pazarlamalarında artık Güney Kıbrıs’tan da fotoğraf kullanıyor.

DENİZ GÖSTERİP OVA SATIYORLAR
Türkiye’de faaliyet gösteren bazı firmalar KKTC’de gayrimenkul pazarlamalarında artık Güney Kıbrıs’tan da fotoğraf kullanmaya başladı. KKTC’deki emlak çevreleri aldatıcı reklamlarla pazarlama yapan firmalara ateş püskürüyor. Geçtiğimiz günlerde GIYNIK Gazetesi’nin gündeme taşıdığı “İskele görünümlü Girne” haberinde, İskele’deki taşınmazları Girne fotoğrafları ile pazarlayan şirketten sonra yeni bir skandal daha ortaya çıktı. Geçitkale’deki konutlar için Limasol fotoğrafları kullanan Türkiye’nin Arsago firması, “alıcıları aldatma” konusunda “sınırları” aştı.

BÜYÜK İLGİ GÖRÜYORLARMIŞ
Geçitkale’deki taşınmazlarını “KKTC’nin cazibe merkezi” sloganıyla pazarlayan firma, 2 ayda 300 konut sattığını ve “büyük ilgiden” memnuniyet duyduğunu bildirdi. Firma ayrıca, müşterilerine “güvenleri için” teşekkürlerini sundu. Limasol fotoğraflarıyla mülk pazarlamaya da devam eden firma, daha önce de GIYNIK’a haber olmuştu. En yakın deniz kıyısına (İskele Long Beach) 20 km uzakta olan Geçitkale’de inşa edilen projeyi deniz manzaralı olarak pazarlayan firma emlak çevrelerine ‘pes’ dedirtirken, emlak sektörü temsilcileri yatırımcıları, mağdur olmamaları için ülkemizde emlak sektörünün güvenilir isimleriyle çalışmaları konusunda uyardı.

KTHY BİLE KULLANILDI
Yanıltıcı reklamda sınır tanımayan firma, Kıbrıs Türk Hava Yolları’nı (KTHY) bile hayata döndürerek, Ercan Havalimanı’na inen havayolu şirketleri arasında gösterdi. Arsago firması sitesinde kullandığı bir görselde 21 Haziran 2010 tarihinde Türkiye’de uçuşları durdurulan KTHY’yi yeniden Ercan’a indirmesi nostaljik bir sürpriz olsa da KKTC’den gayrimenkul pazarlayan firmanın Kıbrıs hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığının bir başka göstergesi oldu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu