EğitimGüney KıbrısKıbrısManşetPolisiye – AdliSiyasetToplum

Saldırıların ardından okullara korumalar yerleştiriliyor

Güney Kıbrıs Hükümeti, Limasol’da iki ilkokulda meydana gelen bombalı saldırı ve kundaklamanın ardından polis devriyelerini mesai saatlerinden sonra bazı okullara yerleştirmeye karar verdi.

Çeviri – Meyil Avcan

Güney Kıbrıs Hükümeti, Limasol’da iki ilkokulda meydana gelen bombalı saldırı ve kundaklamanın ardından polis devriyelerini mesai saatlerinden sonra bazı okullara yerleştirmeye karar verdi.

Karar, Eğitim ve Adalet Bakanlığı, Polis teşkilatı ve POED İlkokul Öğretmenleri Birliği arasında yapılan toplantıda alındı.

Eğitim Bakanı Prodromos Prodromou toplantının ardından yaptığı açıklamada, “Açık ve güvenli okullar istiyoruz” dedi.

Toplantıda, Eğitim Bakanlığı ile polis arasında istişare yapılarak, belirli okullara koruma görevlendirmek ve polis devriyelerini artırmak için açık bir hat kurulmasına karar verildi.

Alarmların ve güvenlik kameralarının kurulması konusu da gündeme alındı.

Tedbirlerin kalıcı olmadığını, muhtemelen birkaç ay süreceğini ve mümkün olan en kısa sürede uygulamaya konulacağı ifade edildi.

NELER YAŞANMIŞTI?

Limasol’a bağlı Zakaki’de bulunan 16’ncı Limasol İlkokulu’na dün sabaha yakın bomba konulduğu ve bombanın patlaması sonucu okulda geniş çapta hasar meydana geldiği belirtildi.

Rum basını, ilkokulun kundaklanması olayına geniş yer verirken aşı karşıtlarının ve hükümetin pandemi nedeniyle aldığı tedbirlere tepki gösteren kişilerin reaksiyonlarının tehlikeli bir boyut aldığına da dikkati çekti.

Zakaki bölgesindeki ilkokula bomba konulması olayının, toplumun tümünde öfke ve kızgınlığa yol açtığı, ayrıca faillerin tespit edilip tutuklanması için de gerekli tedbirlerin alınmasının talep edildiği belirtildi.

Tahribat gücü yüksek bombanın okulun giriş kısmına konulduğu ifade edilerek, bombanın patlamasıyla tüm bölge sakinlerinin ayağa kalktığı aktarıldı.

Bombanın patlaması sonucu okulda ilk belirlemelere göre 20 bin Euro maddi hasar meydana geldiğini yazan gazete, okuldaki bir sınıfın ise tamamen tahrip olduğunu belirtti.

Milletvekili Pavlos Mylonas ayrıca, tedbirlere uymadığı için tesise girmesine izin verilmeyen bir öğrencinin babası tarafından Pazartesi günü bir okul müdürünün dövüldüğünü bildirdi.

Mylonas, öğretmenin durumu polise bildirmekten çok korktuğunu söyledi.

Adalet Bakanı Stephie Dracou, yetkililerin bu tür olaylara dikkatlerine sunulması koşuluyla müdahale edeceklerini söyledi.

Güney’de patlama ve yangın meydana geldi

Diğer Haberler

Başa dön tuşu