GenelKıbrısManşetSpor

Şampiyon Koop

KKTC Basketbol Federasyonu tarafından organize edilen 2020-2021 Büyük Erkekler Ligi, Koopspor’un zaferiyle noktalandı.

BASKETBOLDA SEZONUN EN BÜYÜĞÜ KOOPSPOR

Basketbol Büyük Erkekler Ligi’nde koronavirüs pandemisinin yaşattığı zorluklara rağmen sezon başarıyla tamamlandı. Müthiş bir heyecan ve çekişmeye sahne olan final serisinde şampiyonluk mücadelesi son maça kadar taşındı. Sezonun en büyüğünün belli olacağı ve 2-2 eşitliğin bulunduğu final serisinin son maçı önceki gece Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda oynandı. Pandemi kurallarına bağlı olarak 3’te 1 oranında seyircinin de tribünde yerini almasıyla ateşli bir atmosferde oynanan maçta iki takımın heyecan dolu mücadelesi son anlara kadar sürdü ve basketbol severler keyifli anlar yaşadı. Karşılaşmada Koopspor, Yakın Doğu Üniversitesi’ni 74-64 mağlup ederek seriyi 3-2 kazandı ve 2020-2021 sezonunun şampiyonu olmayı başardı.

FİNAL SERİSİNİN MVP’Sİ ALPAY ŞERBETÇİOĞLU OLDU

Şampiyonun belli olduğu sezonun son maçında Koopspor adına Kercem İnancı 20 sayı ve Timur Rustamov da 16 sayı ile en çok sayı üreten oyuncular olurken genç basketbolcu Alpay Şerbetçioğlu ise 12 sayı ve 11 ribaunt ile double double yaparak şampiyonluğu getiren maçın baş mimarlarından oldu. Alpay bu performansıyla final serisinin de en değerli oyuncusu (MVP) oldu. Finalist YDÜ’de ise Berkem Dikengil 24 sayı ile sahanın en skorer ismi olmasına rağmen genç oyuncunun bu performansı mağlubiyeti önlemeye yetmedi.

KUPA ŞAMPİYONUN ELLERİNDE

Maçın sonunda düzenlenen törenle ödüller verildi ve şampiyon Koop kupayı havaya kaldırarak müthiş bir coşku yaşadı. Ödüller, Başbakan Ersan Saner, Başbakan Yardımcısı Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı ve Basketbol Federasyonu Başkanı Orhun Mevlit tarafından takdim edildi. Sezonu ikinci tamamlayan YDÜ adına plaketi kaptan Halil Kutruza alırken, final serisinin en değerli oyuncusu Alpay Şerbetçioğlu da MVP ödülünü aldı. Son olarak ise Koop kaptanı Andım Eryılmazlar şampiyonluk kupasını alarak antrenör Emrah Güven, teknik heyet ve takım arkadaşlarıyla birlikte kupayı havaya kaldırdı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu