FutbolManşetSpor

Şampiyonlar Ligi finali İstanbul’dan üçüncü kez alınacak mı?

Daha önce iki kez İstanbul'a verilen ancak iptal edilen Şampiyonlar Ligi finalinin, 10 Haziran'da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılması planlanıyor. Ancak 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçim rüzgarı, UEFA'nın alternatif plan hazırlığı yapmasına neden oldu...

UEFA, Türkiye’de gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili herhangi bir karışıklık olması halinde, Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul’dan alınması konusunda acil durum planı yaptı.

Independent’ın iddiasına göre, daha önce iki kez iptal edilen İstanbul’daki Şampiyonlar Ligi finali yine tehlike altında. Covid nedeniyle, 2020’de İstanbul’dan Lizbon’a, 2021’de de Porto’ya taşınan Şampiyonlar Ligi finalinin, bu sene 10 Haziran’da Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanması planlanıyor.

Ancak Independent’ın baş yazarlarından Miguel Delaney, “Seçim 14 Mayıs’ta, 10 Haziran’daki gösterişli maçtan 1 ay önce.” diyerek ‘Recep Tayyip Erdoğan’ın otokratik cumhurbaşkanlığı rejiminin yıkılması’ durumunda ülkede oluşacak siyasi atmosferin belirsizliğine değindi.

UEFA’nın, olası olumsuzluklar halinde Şampiyonlar Ligi finalini üçüncü kez İstanbul’dan alma planı yaptığı öğrenildi.

UEFA ÖNCEDEN TECRÜBELİ
2020’de Covid pandemisinin patlaması sonrasında, Lizbon’da mini bir turnuva şeklinde gerçekleştirilen Şampiyonlar Ligi, 2021’de de son anda İstanbul’dan alındı. Yeni bir Covid dalgası, Türkiye’nin Birleşik Krallık tarafından kırmızı listeye alınmasına neden oldu. Chelsea ve Manchester City arasındaki maçın İstanbul’da oynanmasının mümkün olamayacağı için İstanbul’daki organizasyon iptal edildi ve final müsabakası Porto’da oynandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu