GenelKıbrısManşet

Saner: Orman Dairesi en kısa sürede, yanan alanların yeşertilmesi için gerekli çalışmayı yapacak 

Başbakan Ersan Saner, Ağırdağ yolunun batı kısmında başlayıp ormanlık alana yayılan yangın yerinde incelemelerde bulunurken, soğutma çalışmalarını sürdüren yetkililerden bilgi alarak, bölge sakinlerine geçmiş olsun dileklerini iletti. 

Başbakan Ersan Saner, Ağırdağ yolunun batı kısmında başlayıp ormanlık alana yayılan yangın yerinde incelemelerde bulunurken, soğutma çalışmalarını sürdüren yetkililerden bilgi alarak, bölge sakinlerine geçmiş olsun dileklerini iletti.
Bugün Ağırdağ yolunun batı kısmında başlayan yaklaşık 30 dönümlük alanda etkili olan yangın yerinde basına açıklaması yapan Saner, içinde bulunulan ayların KKTC’de yangın riskinin en yüksek olduğu aylar olduğunu, vatandaşların her türlü olaya karşı dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.
En ufak bir kıvılcımın verebileceği zararın net olarak görülmeye başladığını kaydeden Saner, geçtiğimiz hafta Girne Karşıyaka’da ve bugün de Ağırdağ bölgesinde çıkan yangın yetkililerin müdahalesiyle söndürülse de bölge sakinlerinde korku yarattığını; yangının acı yüzünü gösterdiğini belirtti. 

“ALLAH BİZİ KORURKEN BİZ DE KENDİMİZİ KORUYALIM” 

Tüm vatandaşlara yılın her döneminde yangınlara karşı dikkatli olma çağrısında bulunan Başbakan Saner, dünyanın akciğerleri olan orman servetinin kolay kolay yetişmediğine dikkat çekerek, küçük bir hareketle başlayan yangınların çok ciddi sonuçlar doğurabileceğinin idrakiyle hareket edilirse yangınlardan kaçınılabileceğini kaydetti.
Türkiye’de yaşanan yangınların yüreklerini burktuğunu vurgulayan Saner, son günlerdeki sel olayının da kendilerini derinden üzdüğünü belirtirken, hayatını kaybedenlere rahmet, tüm halka geçmiş olsun dileklerini iletti.
Doğadaki üç önemli unsur olan ateş, toprak ve suyun önünde kimsenin duramayacağını belirten Saner, “Allah’ın bizi bu tür olaylarından korumasını temenni ediyorum, ama Allah bizi korurken biz de kendimizi korumak ve azami dikkati göstermek zorundayız” ifadelerini kullandı.
Yangının kısa sürede kontrol altına alınmasında ciddi emekleri olan itfaiye, Orman Dairesi, Sivil Savunma ekipleri, bölge halkı, asker ve Belediyelere teşekkürlerini sunan Saner, Orman Dairesi’nin en kısa sürede, yanan alanların yeşertilmesi için gerekli çalışmayı yapacağını da belirtti. 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu