KıbrısManşet

Saner: “Sayın Akıncı’nın ciddi bir hayal kırıklığı yaşadığına inanıyorum”

UBP Genel Sekreteri Ersan Saner, “Sayın Akıncı’nın iyi niyetinden hiçbir şüphem yok ama Rumlar tarafından aldatıldığına, ciddi bir hayal kırıklığı yaşadığına inanıyorum” dedi.

Kıbrıs Postası Seçim Özel Panel serileri, mecliste temsil edilen siyasi partilerin katılımı ile devam etti. İrfan Batu’nun moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, partilerin Genel Sekreterleri, cumhurbaşkanlığı seçimini değerlendirdi.

Panele Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Hamza Ersan Saner, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, Halkın Partisi (HP) Genel Sekreteri Jale Refik Rogers, Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkan Yardımcısı Enver Öztürk, Demokrat Parti (DP) Genel Sekreteri Afet Özcafer, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Halil Hızal katıldı.

Panelde konuşan UBP Genel Sekreteri Ersan Saner, sözlerine “Sayın Akıncı’nın 5 yılının çok başarısız tamamlandığını ifade etmek istiyorum” diyerek sözlerine başladı.

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın herkes tarafından “federasyonu gerçekleştirebilecek tek kişi” olarak gördüğünü söyleyen Saner, şöyle devam etti:

“Sayın Akıncı’nın iyi niyetinden hiçbir şüphem yok ama Rumlar tarafından aldatıldığına, ciddi bir hayal kırıklığı yaşadığına inanıyorum. Tüm görüşmelerde, yaptığı öneriler Rum tarafınca reddedildi, görüşmeleri ‘görüşme için görüşme’ noktasını geçemedi. Tüm Kıbrıs Türk halkı bunun farkında.”

Saner, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın, Crans Montana’daki süreçte “yıkıldığını” ve herkesin bunu gördüğünü söyledi.

Tüm vatandaşları seçime katılıp oy kullanmaya davet eden Saner, “Ülkenin 5 yılını daha ileriye taşıyacak Sayın Tatar’ı desteklemelerini, herkesin seçme görevini yerine getirmesini rica ediyorum” dedi.

UBP’nin hem hükümette olduğunu, hem pandemi hem de pandemi kaynaklı ekonomik sıkıntıları çözmeye çalıştıklarını, bunların yanında da Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini yürüttüğünü belirten Saner, şöyle devam etti:

“UBP olarak işimizin çok da kolay olmadığı ortada. Ancak beğensek de beğenmesek de hükümetimiz bu dönemi çok iyi atlatmıştır.”

Saner, ülkede barış durumunun mevcut olduğunu belirterek, “Eksik olan anlaşmadır. Harcadığımız 57 yıl artık yeterli” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: KIBRIS POSTASI

Diğer Haberler

Başa dön tuşu