KıbrısManşetSiyaset

Saner’in kabinesi hazır. 7-2-1 formülünde anlaşma sağlandı!

GIYNIK Gazetesi’nin güvenilir kaynaklardan edindiği bilgilere göre; UBP-DP ve YDP 7-2-1 formülünde anlaştı

GIYNIK ÖZEL

GIYNIK Gazetesi’nin güvenilir kaynaklardan edindiği bilgilere göre; UBP-DP ve YDP 7-2-1 formülünde anlaştı.

DP’ye Turizm ve Çevre Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, YDP’ye ise Ekonomik ve Enerji Bakanlığı verilecek.

DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu Turizm Bakanlığı’na geri dönerken, ilk kez hükümette yer alacak olan YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı ise Ekonomi Bakanı olacak.

İddialara göre Arıklı ayrıca Başbakan Yardımcılığı görevini de yürütecek.

Kabinede yer alacak sürpriz isim ise ‘YDP benim onayımla hükümete giremez’ açıklamasıyla gündeme gelen DP Milletvekili Koral Çağman olacak. Çağman’ın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olması bekleniyor.

3 partiyi bir araya getirerek hükümetin kurulmasında büyük katkısı olan Serdar Denktaş’ın ise kabinede yer almayacağı öğrenildi.

Meclis Başkanlığı’nın da Ulusal Birlik Partisi’nde kalması bekleniyor.

Özellikle kurultay tartışmalarının odak noktasında olan Faiz Sucuoğlu’nun halen yürüttüğü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hasan Taçoy’un yürüttüğü Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nın koalisyon ortaklarına verilecek olması dikkatlerden kaçmadı.

DP’ye verilecek olan Turizm ve Çevre Bakanlığı görevini halen yürütmekte olan Kutlu Evren’in İçişleri Bakanı olması bekleniyor.

Hasan Taçoy’un ise kabinede yer almayacağı ve parti genel sekreterliği görevine geri döneceği de siyasi kulislerde konuşulan iddialar arasında.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu