GenelKıbrısManşetSiyasetToplumTürkiye

Sanıkların yüzsüzlüğü aileleri öfkelendirdi

72 kişiye mezar olan İsias Otel davası, Adıyaman Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlarken, duruşmaya online katılan sanıkların rahat tavırları ve kan donduran yalanları tepkiye neden oldu

72 kişiye mezar olan İsias Otel davası, Adıyaman Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlarken, duruşmaya online katılan sanıkların rahat tavırları ve kan donduran yalanları tepkiye neden oldu.

OLASI KAST İLE YARGILAMA TALEBİ İÇİN EYLEM YAPILDI
Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nce; İsias Otel’in 5’i tutuklu 11 sanığı hakkında “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 2 yıl 8’er aydan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası talep edilen iddianamenin kabulünün ardından ilk dava dün başladı. Kıbrıslı aileler adına söz alan avukat Çetin Arslan, tanıkların mahkemede olmasını talep ederek, video konferans yoluyla sanıkların sorgulanmasının adalettin tecellisi ve adil yargılama açısından sıkıntılarına işaret etti. Aileler ve KKTC’den kalabalık bir heyetin izleyeceği dava için Adliyenin konferans salonu duruşma salonuna çevrilerek, Adliye olanakları çerçevesinde kapasite artırımı yapıldı. Bugün ve yarın da devam edecek duruşmalarda sıra gelirse ailelerin de ifadeleri alınacak. Davaya üç günden sonra erteleme verilecek. Duruşmanın 6 Şubat’a denk gelinmemesi için ailelerin hassasiyeti belirtilecek. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı duruşmada, dün ilk olarak sanıkların savunmaları dinlendi. Adalet isteyen aileler; sanıkların “olası kast” ve cinayetle yargılanması için mücadelelerini sürdürüyor.

KARAKAYA: ADETA TOPLU MEZAR İNŞA ETTİLER
Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya, adliye önünde yaptığı basın açıklamasında, 11 aydır her nefeslerinde haykırdıkları adalet için Adıyaman’a geldiklerini söyledi. “6 Şubat depremi ile yıkılan ve binlerce insana mezar olan bu coğrafyada, adalet aramak adına bugün birlikteyiz” diyen Karakaya, adalet arayışlarının sadece 72 cana mezar olan Grand İsias Otel davasındaki sanıkların cezalandırılması için değil, sevdikleri, can parçaları kendilerinden koparılan, yuvaları yıkılan tüm depremzedeler için olduğunu vurguladı. Karakaya, “Bizleri de diri diri öldüren depremler değildir, adeta toplu mezar inşa edenler ve bunlara katkı koyan ve göz yuman ahlaksızlardır” ifadelerini kullandı.

HİÇBİR PİŞMANLIĞI YOKMUŞ
 İsias Otel davası duruşmasında ifade veren sanıklardan otel sahibi Ahmet Bozkurt, kendisinin müteahhit değil iş insanı olduğunu ve binasında söylenenleri yaptığını savundu. Bozkurt, “Kolon kesilmesi söz konusu değil” dedi. Bozkurt, fazladan kat çıkıldığı ve yan tarafına ekleme yapıldığı iddialarının hiçbirini kabul etmediğini vurguladı. Bozkurt, “11 ildeki depremin şiddetinin yüksek oluşundan dolayı binam yıkıldı” dedi ve kolon kesilmesinin söz konusu olmadığını öne sürdü. Sanığın hiçbir pişmanlığı olmadığını söyleyen müşteki avukatlarından Çetin Arslan, burada bir iftiranın söz konusu olmadığını kaydetti. Bozkurt da kendisinin suçlu olmadığını, dolayısıyla bir pişmanlığı olmadığını, sadece üzüntülü olduğunu kaydetti. Bozkurt başka bir soru üzerine ise otel enkazına oğlu Mehmet Fatih Bozkurt’la gittiğini, enkazdan 3 gün ses geldiğini ancak gerekli teçhizat olmadığı için kendisinin bir şey yapamadığını söyleyerek, binada ölenlerin depremden değil soğuktan donarak öldüklerini ileri sürdü. Bozkurt’un söylemlerine aileler tepki gösterdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu