KıbrısManşetPolisiye – AdliSiyasetTürkiye

Şansal: Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar yolu var!

Mahkemenin almış olduğu karar doğrultusunda 3 ay 22 gün hapis cezasına çarptırılan ünlü modacı Barbaros Şansal, sıcağı sıcağına konuyla ilgili ilk açıklamayı GIYNIK’a yaptı.

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şikayeti üzerine 2017 yılındaki bir sosyal medya paylaşımı nedeniyle ‘Türkiye Cumhuriyeti hükümetini alenen aşağılama’ suçlamasıyla yargılanan modacı Barbaros Şansal hakkında karar çıktı.

Bahse konu iddianamede, TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vekili tarafından verilen dilekçede, sanık Barboros Şansal’ın müvekkilin kişilik haklarına saldırı kastıyla şeref, haysiyet ve onuruna yönelik hakaret, saldırı ve iftira da bulunduğundan şikayetçi olunması üzerine soruşturma başlatıldığı belirtilmişti.

Şansal’ın Twitter isimli sosyal paylaşım sitesi üzerinden 1 Aralık 2017 tarihinde video paylaşarak hakaret içerikli paylaşımlarda bulunduğu ifade edilmişti.

Mahkemenin almış olduğu karar doğrultusunda 3 ay 22 gün hapis cezasına çarptırılan ünlü modacı Barbaros Şansal, GIYNIK’a özel açıklamalarda bulundu.

Cezanın açıklanmasının ardından Şansal, sıcağı sıcağına konuyla ilgili ilk açıklamayı GIYNIK’a yaptı.

Mahkemede avukatlarının da belirttiği üzere ortada bir hakaretin söz konusu olmadığını ve kendisinin haklı olduğunu belirten Şansal, söz konusu mahkeme kararını istinaf edeceğini kaydetti.

Şansal, İstinaf Mahkemesi’nde kararın aleyhine sonuçlanması durumunda kararı Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacağını ve hatta Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar bu davayı taşıyabileceğini aktararak, kesinlikle kendisinin haklı olduğunu ve suçlu olmadığını vurguladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu