DünyaManşet

Sara nöbeti için ameliyat oldu, şimdi hiç korkusu olmayan adam haline geldi!

Nöbetleri tedavi etmek için beyninin bir parçası alınan Jody Smith iyileşme sürecinin ardından, hastaneden, yeni keşfettiği bir güven duygusuyla çıktı ve o zamandan beri hiç ter dökmeden uçurum kenarlarında gezip hırsızlarla yüzleşebiliyor

Epilepsi teşhisi konduğunda 26 yaşında olan Jody Smith, epileptik olduğunu bilmediği nöbetlerle dolu bir çocukluk geçirmiş ve en sonunda teşhis konmasıyla bazı cevaplar aldığı için mutlu olmuştu. İki yıllık hazırlıktan sonra, 28 yaşında beyninin bir kısmını çıkaran karmaşık bir ameliyat geçiren genç, artık hiçbir korku hissetmediğinin şaşırtıcı bir şekilde farkına vardı.

Nöbetleri tedavi etmek için beyninin bir parçası alınan Jody Smith iyileşme sürecinin ardından, hastaneden, yeni keşfettiği bir güven duygusuyla çıktı ve o zamandan beri hiç ter dökmeden uçurum kenarlarında gezip hırsızlarla yüzleşebiliyor.

Hem babasının hem de erkek kardeşinin gençken ölmesinden kaynaklanan travmalarını da atlatan

Smith bu olaylar tarafından aşırı derecede tüketilmişti.

Günlük olarak birkaç panik ve endişe anı yaşayan Smith’i teşhis eden doktorlar önce, saldırılarını tetikleyen bölgeyi bulmak için beynine sondalar yerleştirdiler ve ardından Smith’in temporal lobunun, amigdalasının ve hipokampüsünün bir kısmını çıkarmayı önerdiler.

Smith, ameliyat sonrası iyileşip taburcu olurken VICE’a verdiği demeçte, “Nöbetlerin kötüleşmesini, beynime zarar vermeye devam etmesini veya potansiyel olarak beni öldürmesini önlemek için ameliyat tek seçenekti. Ameliyatı seçmekle hem iyileştim, hem de hiçbir şeyden korkusu olmayan bir süper kahraman haline geldim ” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu