KıbrısManşetPolisiye – AdliSiyasetToplum

Sucuoğlu sessizliğini bozdu!

Faiz Sucuoğlu’nun Özel Kalem Müdürlüğü’nü yapan Muhittin Özsağlam’ın tutuklanmasıyla birlikte söz konusu video skandalıyla ilgili olarak oklar üzerine dönen UBP Genel Başkan Adayı Faiz Sucuoğlu sessizliğini bozdu.

Başbakan Ersan Saner’in cinsel içerikli görüntülerinin yer aldığı video skandalıyla ilgili 3 kişinin tutuklanmasının ardından yapılan soruşturmalar neticesinde, Faiz Sucuoğlu’nun Özel Kalem Müdürlüğü’nü yapan Muhittin Özsağlam’ın tutuklanmasıyla birlikte söz konusu video skandalıyla ilgili olarak oklar üzerine dönen UBP Genel Başkan Adayı Faiz Sucuoğlu sessizliğini bozdu.

Başbakan Ersan Saner’in video skandalıyla ilgili olarak rakiplerini suçlaması ve rakiplerini işaret etmesi kafalarda soru işaretlerine neden olurken, dün konuyla ilgili açıklama yapan Sucuoğlu bu suçlamalara tepki göstermiş ve ne kendisi ne de diğer arkadaşları adına böyle bir suçlamayı kabul edemeyeceğini vurgulamıştı.

Son yaşanan gelişmelerin ardından suskunluğunu bozan Sucuoğlu, “Bugüne kadar herhangi bir şekilde adımın kirli işlerle anılmasına fırsat verecek eylemlerde bulunmadım ve bulunmayacağım” diyerek, “Temiz siyaset diyerek çıktığımız bu yolda adımızı bu kirli işlerin içine çekmeye çalışanlara asla fırsat vermeyeceğiz. Bu tarz kirli işler bizim politikalarımız içinde yer alamaz” açıklamasında bulundu.

UBP Genel Başkan Adayı Faiz Sucuoğlu’nun açıklaması şu şekilde:

“Son günlerde kamuoyunu üzücü bir şekilde meşgul eden olaylarla ilgili açıklama yapma ihtiyacı hâsıl olmuştur.
Halkıma hizmet amacı ile çıktığım siyasi hayatımda, geleceğe onurlu, dürüst ve şerefli bir isim bırakabilmeyi en önemli prensip olarak benimsedim.

Bugüne kadar herhangi bir şekilde adımın bu prensibime aykırı olarak anılmasına fırsat verecek eylemlerde bulunmadım ve bulunmayacağım.

Kat’i surette vurgu yapmak istediğim konu, son yaşanan gelişmelerin faturasının şahsıma mal edilmeye çalışılmasıdır. Buna ne ben ne de halkımız izin vermez.

Parti başkanlığı yarışında rakiplerimle ancak siyasi boyutta, fikirler düzeyinde yarışırım. Siyaset dışında, özellikle de halkımızın manevi değerlerine ve aile kurumuna zarar verecek bir durum içinde olmam söz konusu değildir.

Bu sebeple gerçeklerin çarpıtılması için çaba gösterenlerin uğraşlarının boşa çıkacağı ortadadır.

Temiz siyaset diyerek çıktığımız bu yolda adımızı bu kirli işlerin içine çekmeye çalışanlara asla fırsat vermeyeceğiz. Bu tarz kirli işler bizim politikalarımız içinde yer alamaz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu