DünyaGenelManşet

Şaşırtıcı iddia: Uzaylılar zeka belirtisi göremedikleri için gelmiyor

Yeni yapılan bir araştırma, uzaylıların neden Dünya ile temas kurmadığına dair ilgi çekici bir teoriyi ortaya koydu.

Yeni yapılan bir araştırma, uzaylıların neden Dünya ile temas kurmadığına dair ilgi çekici bir teoriyi ortaya koydu.

İsrail’deki Kudüs İbrani Üniversitesi’nde yapılan araştırmada, uzaylıların gezegenimizi “zeka belirtisi” göremedikleri için ziyaret etmediğine dair yeni bir açıklama yapıldı.

Daily Mail’in haberine göre, araştırma, “zeki” uzaylıların yalnızca teknolojik olarak en gelişmiş gezegenlerle iletişim kurmakla ilgileneceğini ve Dünya’ya bu nedenle gelmediğini iddia ediyor.

MESAJLAR HENÜZ ULAŞMAMIŞ OLABİLİR

Ancak bununla beraber araştırmacılar, radyo dalgalarının Samanyolu’ndaki 400 milyar yıldızdan yaklaşık 15.000 yıldıza ve onların yörüngesindeki gezegenlerine ulaştığını söyledi.

Araştırmada yer alan astrofizikçi Amri Wandel, uzaylılardan gelen herhangi bir geri dönüş mesajının geri dönmesinin zaman aldığını belirtti.

Wandel, “Aslında, Dünya uzayın derinliklerine yayın yapmaya başladığından beri yalnızca 50 ışıkyılı içindeki yıldızlar yanıt verecek zamanı buldu.”

“Sadece bu da değil, Dünya’nın ilk radyo sinyalleri kasıtlı olarak kozmosa gönderilmedi, yani uzaylıların bir ışık yılı uzaya ulaştıktan sonra karışıklık nedeniyle onları ayırt etmeleri zor olacaktı.”

“Arecibo mesajıyla uzaylılara ilk kasıtlı yüksek güçlü yayını göndermemiz 1974 yılına kadar gerçekleşmedi. Ancak, o zamandan beri Galaksideki İşaret (BITG) mesajı şeklinde başka bir mesaj gönderme planları mevcut.” dedi.

Araştırmacılar, uzaylıların Dünya’nın teknolojik sinyallerini henüz almamış olabileceğini ve yanıtların hâlâ yolda olabileceğini vurguladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu