GenelKıbrısManşet

 “Sayacı bağlayacak kabloyu bile bulamıyoruz”

El-Sen Basın Sekreteri Kazım Sakinoğlu katıldığı bir tv programında El-Sen’in eylemden başka çaresi kalmadığını belirtti.

El-Sen Basın Sekreteri Kazım Sakinoğlu katıldığı bir tv programında El-Sen’in eylemden başka çaresi kalmadığını belirtti. Son üç hükümetinde yatırımdan uzak olduğunu ancak son yaşananlara bakıldığında Kıb-Tek’in hiç bu kadar zor durumda kalmadığına işaret eden Sakinoğlu, ‘Sayaç yok, boş evlerden sayaç söküyoruz bu sefer de sayacı bağlayacak kablo bulamıyoruz’ diyerek malzeme yetersizliğine dikkat çekti.

Sakinoğlu, “El-Sen ve Kıb-Tek Yönetimi 12 Mayıs’ta yapılan eylemin sonunda masaya oturup 4 maddelik protokol hazırlandı. 17’sinde tahsilatlarla ilgili yapılacakların sözünü verdi. Bugün oldu protokolün gereği yapılmadı. Bu protokol eylemlerin başlaması için bir sebepti akaryakıt, sayaç konuları ortada. Hiçbir tahsilatla ilgili aktif bir şey yapılmadı. Mayıs’tan bugüne kadar.  Sonuçlar ne olursa olsun borcu olan kamu kurum kuruluşlarının elektriğini keseceğiz. Vatandaş ödüyor mu ödüyor? Neden vatandaşlar su parasını öderken yerel yönetimciler su pompalarının elektrik ücretlerini ödemiyor?  Belediyelerde gittiğimiz kesintide su pompalarını kesmedik ki vatandaş susuz kalmasın” ifadelerine yer verdi.

Tankerlerle yapılan akaryakıt numunesinin paylaşılmadığına dikkat çeken Sakinoğlu, yakıtın sıkıntılı olduğunun bir diğer ispatı ise kara dumandır dedi ve Teknecik’te enjektör ve filtre kullanımlarının normal periyotlarında devam etmediğine, sık aralıklarla değiştirilmek zorunda kaldığına dikkat çekerek, “Hiçbir ihale sonuçlanmadı. Hepsi iptal edildi. Günde yaklaşık bin ton yakıt tüketiminin olduğu bir dönemde hangi mantık kara yolu ile yakıt getirecek santrale? Günlük tüketim çok yüksek günlük bin tonu nasıl taşıyabilirsiniz ve neden numune paylaşılmıyor?” diye sordu.

Malzeme eksikliğine dikkat çeken Sakinoğlu, ‘memleketi karanlıkta bırakmak istemiyoruz ama bize başka çare bırakmadılar’ dedi ve şunları aktardı, “Hiçbir ihale sonuçlanmadı hepsi iptal edildi. Sayaç bulmak için boş ev buluyorsunuz o boş evden saati söküp yein aboneye gidiyorsunuz bu mücadeleden sonra sayacın montajı için gerekli olan kablo bile yok. Sokak lambaları ile ilgili bir sürü şikâyet geliyor.  Vatandaş aydınlatma ücretini ödüyor.  Memleketi karanlıkta bırakmak istemiyoruz. Üç hükümettir bir kuruş yatırım yapılmadı.  Ama artık günlük işlerde aksamaya başladı.”

 

 

 

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu